Det gäller att passa på…

… medan det är sol och uppehåll. Mycket ska göras, krattas, tvätta och passa på att torka kläderna ute nu när vi har torkvinda igen. Dessutom är huvudet fullt med idéer efter kursen med Tomi så först lite nytta och sedan lite nöje.

Vi har en hel del okrattat ännu för tomten är stor (nästan 1 ha). Allt blir givetvis inte krattat men i alla fall två tredjedelar om det går som det är tänkt. De största ytorna blev färdiga idag. Jag krattar runt buskar, hus, stenmur osv och Thord kör med gräsklipparen och vagnen. Nu orkar vi inte hålla på hur länge som helst. Min artros säger ifrån och jag vet att det är bäst att lyssna på kroppen annars blir det inget gjort.

Lilla Ultima har, peppar, peppar, slutat halta och varit problemfri i en vecka drygt. Däremot går det inte så bra med rumsrenheten. Det är många saker som hon är lite unik på och detta är en. Vi har nog aldrig haft en valp (hon är nr17) där det tagit så lång tid. Sista veckan har hon misslyckats en till två gånger om dagen. Det går bra om vi har dörren öppen men hon säger inte till. Hon går mot hundrummet (där dörren är), vänder och tittar om vi ser henne och gör vi inte det så kissar hon i hallen eller hundrummet. Hon har dessutom gjort nr 2 ett par gånger. Ändå tycker vi att vi passar henne jämt men vänder vi ryggen till så… Nåja, vi får hoppas hon fattar snart. Igår kom jag på henne så jag trodde att NU fattar hon men morse var det dags igen.

Att ligga ute i hagen och sola älskar hon. Ibland får hon sällskap av Garbo som också älskar att sola sig.

Ibland solar hon ensam...
Ibland solar hon ensam…
Skönt med sällskap (bild från den 14:e
… men det är skönt med sällskap (bild från den 14:e)

Vi tragglar också på med koppelträningen. Idag gick vi en liten vända på byn och träffade grannarna. När vi passerade en arbetsplats (byte av takpannor, snickaren som ska komma till oss och fixa altantaket) så startade en kompressor så det blev ett himla liv. Hoppade först bakom mina ben men hur det var så måste hon kolla vad det var (vi var säkert 15 m ifrån) och sedan började svansen att gå.

För Pigas del blev det en tur till ”Toutinviken”. Vi körde linjetag för hela slanten och det gick faktiskt riktigt bra. Tror att vi är inne på rätt linje 😉 med träningen. Vackert är det också nu när Sundsjön är öppen. Man blir liksom lite på gott humör.

Äng med korsande diken där det växer lite buskar är perfekt för ändamålet
Äng med korsande diken där det växer lite buskar är perfekt för ändamålet

160516d

160516b

Flitig "liten" Piga
Flitig ”liten” Piga

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 4 =