Det mesta går framåt!

För alla i vår flock, ja även inräknat vi tvåbenta, har det blivit en hel del omställningar pga vår nya lilla Ultima. Som tur är, är hon duktig att sova på natten. Även i natt sov hon till klockan halv sju, ganska lagom att stiga upp då. Det är lite pyssel när flickorna ska ha mat. Hon har ju varit mera intresserad av Piga och Garbos än sin egen. Hon har också  varit lite halvklen att äta, lämnat knappt en tredjedel av maten men idag har hon ätit upp all mat förutom vid frukosten.

Vid vår frukost låg Garbo som vanligt under bordet men faktiskt så delade Piga och Ultima på platsen i den nya hundsängen.

Först rätt nära varandra....
Först rätt nära varandra….
... efter en stund med lite längre avstånd
… efter en stund med lite längre avstånd

Hon skulle också gärna vilja vara med när Garbo och Piga ska ut och rastas på riktigt. De två förstnämnda tycker att det är jätteskönt att få ha matte för sig själv så de njuter lite extra på våra turer i skogen. Vi har fått ändra rutinerna lite. Det blir en kortare tur på morgonen och en lite längre på eftermiddagen.  I morse när vi gick ut var det rätt fint väder. Solen försökte titta fram genom molen och det snöade INTE!

En skoter hade också kört så det var liiite lättare att gå.
En skoter hade också kört så det var liiite lättare att gå.

Idag har vi misslyckats ett antal gånger när det gäller kisseriet. Det tar ett tag innan man kommer underfund med när och hur hon beter sig. Oftast springer hon full fart till hundrummet och då gäller det att hänga på för dörren ut till rasthagen finns ju där. Hänger man med så går det bra, ser man henne inte så blir det en pöl. Idag blev det nog en 3 – 4 pölar men bajsar det gör hon i hagen.

Ibland följer Garbo och Piga också ut och så här såg det ut idag:

När lilla Ultima ska äta så blir de ganska avundsjuka, Garbo och Piga (speciellt Garbo). Som jag nämnde igår, så när inget annat hjälper så slänger sig Garbo på rygg framför mina fötter. Hjälper inte det brukar Piga komma dit och busa med henne lite…

160320b

160320c

Ibland när jag stökar i köket ligger Piga och Ultima lugnt och tittar på.

160320i

Men för det mesta så rör hon på sig i full fart under vakentiden. Fort går det, har försökt att fånga det på film men hittills så har jag inte ens fått igång kameran innan hon har försvunnit. Hon är en riktig vessla… 😀 Dessutom väldigt nyfiken och skulle väldigt gärna vilja vara med de stora flickorna. Jag ge mej sjutton på att det kommer inte att dröja många dagar innan hon tar sig upp i soffan. 😉 Då blir det nog slut på friden för flickorna.

160320g
Jag når dem nästan….
160320h
Försöker väl här då….

Allra sötas och goast, nästan så man inte kan låta bli henne är hon förstås när hon sover….

En äkta sötnos!
En äkta sötnos!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − sex =