En flygande start på dagen…

Ja idag blev det bokstavligt talat en flygande start på dagen. Ultima följde som vanligt med på den lilla morgonrundan och som vanligt så studsade hon fram före oss andra. Piga och Garbo får ”gå bakom” första delen av stigen när vi kommer ner till logen.  Ultima for fram i sicksack med nosen i backen och upp på en sten. När hon nådde ända upp så tänkte hon nog som Lasse Åberg… ”Jag kan flyga” och tog ett skutt från stenen och flög en lång bit, nästan fram till en annan stor sten.

160414a
Ultima hoppade från stenen till vänster om Piga och flög nästan bort till stora stenen som är bakom henne. Hjärtat nästan stannade kan jag tala om…

När vi kom tillbaka från rundan gick vi och hämtade posten. Vi har tränat på att hon ska stanna kvar med Piga och Garbo medan jag går över vägen och hämtar tidningen och det går riktigt bra.

Fina flickor sitter fint! :D
Fina flickor sitter fint! 😀

Piga och Garbo brukar få bära hem tidningen (finns oftast ett reklamblad inuti så det finns till bägge) och naturligtvis måste Ultima också få bära något. Hon fick en dummy att bära för att ta det säkra före det osäkra . Litar inte riktigt på att något av papper skulle komma ”helskinnat” hem.

Filmen blir i två delar då den bli för stor annars.

Lite flams blev det förstås men eftersom det var första gången så måste man nog vara riktigt nöjd ändå. Det verkar vara en rätt så lättlärd liten dam det här.

Vi har även haft lite manikyr och pedikyr idag så jag passade på att titta igenom lilla Ultima efter hennes flygtur men jag hittar inga fel så vi får nog konstatera att hon klarade sig oskadd…

Är du klar nu?
Är du klar nu?
160414d
Jaha, du har lagt ifrån dej klotången….
160414e
Ska bara kolla så du har klippt ordentligt…

Vi tränar ju passivitet i så många situationer som möjligt och en av dem är ju naturligtvis vid maten. Det går faktiskt riktigt, riktigt bra.

Det här var vid kvällsmaten. Tiderna stämmer inte riktigt för dem så när Piga och Garbo äter kvällsmålet får Ultima lite morotsslantar. Det brukar ta ungefär samma tid för dem alla tre att äta upp då. Piga och Garbo är vana att få mat kl 17 men Ultima äter inte sista målet förrän vid 19.

Vi fick också ett mail från Mika och Jenny idag. En liten rapport om hur de har de just nu. Vi fick även några bilder och här kommer en av dem.

Mika och hennes "brorsa"
Mika och hennes ”brorsa”

Man kan ju tydligt se likheterna med de andra syskonen. Gallinagokullen fyller 6 år idag så jag gissar att det har firats lite här och var. Vi vill förstås gratulera dem alla 10! Mika, Potifar, Anton, Nobel, Ozo, Ilo, Doris, Lizzy, Ronja och Molli.

Grattis från en tålmodig mor! :D
Grattis från en tålmodig mor! 😀

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 + 19 =