En lite stökig vecka

Början på denna vecka har inte gått i hundarnas tecken. Har lite dåligt samvete då de har blivit lite åsidosatta. Måndag och tisdag var det folk här och fullt upp med annat. Ja naturligtvis fick de ”the basic” men så mycket mer blev det inte. Dessutom hade jag ett besök hos min massör. Efterlängtat!

När det gäller Ultima så tränar vi på att stanna kvar och inkallning varje dag. Passivitetsträningen är vid maten, dörren och bilen. Inkallning blir också flera gånger per dag. Dels när hon ska in från hagen och dels när vi är ute.

Numera sitter hon kvar dels när jag går till hundrummet och gör iordning Piga och Garbos mat (har hundmaten där), dels sitter hon kvar medan jag ställer ut maten, kallar först på Garbo, sedan Piga och sist Ultima.

Här sitter de alla tre medan maten ställs fram
Här sitter de alla tre medan maten ställs fram
Sedan blir det Pigas tur...
Sedan blir det Pigas tur…
... och äntligen blir det Ultimas tur
… och äntligen blir det Ultimas tur
Vad äter ni...?
Vad äter ni…?

Vid kvällsmålet får Ultima lite morotsslantar medan de andra två äter sitt kvällsmål. Ultima äter lite senare för det mesta, svårt att passa ihop tiderna för Piga och Garbo är vana att få sin mat innan vi äter, men det funkar. Blir bättre när Ultima ska äta bara tre gånger/dag.

När vi äter middag brukar Piga och Ultima passa på att ta en tupplur i nya sängen
När vi äter middag brukar Piga och Ultima passa på att ta en tupplur i nya sängen

Idag har vi faktiskt också avverkat lite koppelträning. Vi har inte kommit så långt än men det blir väl bra bara jag tar mej i kragen.

Piga och Garbo fick sig också ”en duvning” sedan hela flocken inklusive husse tagit en biltur till Gällö för att handla lite mat. Ja flickorna fick förstås sitta kvar i bilen medan husse och jag gick in. Det fungerar riktigt bra numera men jag har ju gjort ”en specialare” vid lastgallret annars kryper lilla Ultima till baksätet.

Piga, Garbo och jag gick ner till ängarna nedanför kyrkan och körde lite dirigeringar. Måste ju skärpa till Piga då vi kom med på kurs nästa lördag. Ska bli så kul! Hoppas man får lite extra inspiration men det tror jag då jag bara har hör gott om Tommi. Idag gick det riktigt bra. Piga var riktigt följsam och av 9 apporter blev det bara en tvekan vid skicket och en när hon var halvvägs ute. Dessutom fungerade både stopp och tecken på avstånd. Detta trots att hon nu löper för fullt och då brukar hon bli bångstyrig.

Jag tog några foton på min ”skängelmy” när hon vara ute i hagen. Hon börjar bli lite gänglig och har en lååång svans men det är ju lite så en valp ska vara när den växer. 😀

150428b

150428a

Vi avslutar väl med en liten söt(!)nos!

150428h

Marith

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tre =