En något kämpig vecka…

Ja det har varit många tankar och funderingar under veckan. Ibland funderar man över vad som är meningen egentligen. Tycker att det finns nog mycket ändå att fundera på utan att det läggs på mera. Har ju själv problem med lederna (artros) och det märks att det börjar bli kallare och gå mot vintern. Känner vikten av att hålla mej på benen och att ha ork och energi att ta mej an det som ”läggs fram på min tallrik”. Sedan gäller det att hålla gubben på benen… både för hans och för min och för vår ekonomis skull. Han har problem med ett ben. Väntar på kallelse från ortopeden…

Har varit ”bortskämd” under sommaren med att hundarna har varit rätt problemfria, gjort framsteg och det har funnits mycket att njuta av även om oron om Garbo alltid finns där. Nu har hon blivit mera halt, lite svårtolkat hur hon mår. Fundering över om det är dags snart eller om kan hänga med ett tag till. Har svårt att njuta av här och nu, oron finns där hela tiden ändå.

Piga löper och är mera knäpp än hon tidigare varit vid löp. Väldigt ”mattesjuk”, skulle helst vilja sitta i knäna hela tiden om hon fick. Är det något fel eller är det bara löp??? Eller känner hon av att de andra inte mår så bra?? Vet inte, kan inte tolka!!!

Att lilla Ultima inte mått riktigt bra är ju helt klart. Mycket (!) lugnare än normalt, ligger sällan med de andra vilket hon brukar göra. Ligger helst vid mina fötter eller i ensam i hundrummet vilket hon aldrig gjort förut. Darrar i bland… har hon ont? Vet inte! Feberfri i alla fall, äter och dricker och uträttar sina behov som hon ska.

Hon sitter gärna i hundhagen och filosoferar när tillfälle bjuds. Håller koll på grannarna och de som går ute på byvägen.

161021a

Piga, Garbo och jag får gå våra morgonrunda på egen tass och fot. Ultima ska ju vara så stilla som möjligt så hon och jag går ner till skogen på en 5-minuters rastning två gånger per dag. I övrigt rastas hon i hundagen. Någon riktig fart på Piga och Garbo är det förstås inte när Ulli inte är med och drar igång dem.

161021d

Utsikten är förstås alltid densamma, oavsett om vi är tre eller fyra som går…

161021c

Piga saknar nog sin ”rallarkompis”….

161021b

Garbo verkar vara lika förundrad över att någon fattas…

J ibland  är vädret lika gråmulet som det känns i sinnet…

161021g

Idag var det i alla fall dags för återbesök på Djursjukhuset.

161021h

Blev lite väntan på veterinären idag också…..

Igår, när jag klippte klorna på flickorna, upptäckte jag att Ulli har gulaktiga flytningar. Tog därför med ett urinprov och det visade på att  hon har urinvägsinfektion också, ovanpå allt annat. Provet på anaplasma däremot visade sig negativt. Skönt! Då behöver jag inte oroa mig för att det är det som är bekymret.

Apropå urinprov, konstigt att inte någon har kommit på att tillverka soppslevar i typ engångsmaterial till veterinärstationer och djurägare. Hur lätt är det inte att ta urinprov med en soppslev mot en stor klumpig skål som man ska försöka placera mellan benen? Lätt som en plätt med en soppslev, märks knappast! Tips i alla fall till alla som behöver ta ett prov: Offra en soppslev, faktiskt värt det!

Vi fick ta blodprov, kollade tempen och gjorde böjprov på halsen. Hon kunde böja halsen åt alla håll med med ett visst motstånd åt sidorna och neråt. Dessutom smackade hon och slickade sig om munnen så helt bra är hon ju inte. Lyssnade förstås också på lungor och hjärta, klämde igenom magen och ryggen, en noggrann koll alltså.

161021i

Nu väntan på provsvaren. Femton minuter blev nog till fyrtiofem…

Provsvaren visade dock att vita blodkroppar var ok, sänkan var ok men som sagt, urinvägsinfektion. Ett värde, minns inte vad det hette, visade på att hon hade en kronisk infektion men veterinären trodde att det kunde vara hjärnhinneinflammationen även om den inte varat längre tid en ca en vecka. Samma dos cortison men med tillägg av antibiotika mot uvi’n blev ordinationen. Nya prover ska tas nästa fredag och eventuell ändrad cortisondos.

Ja det är bara att hålla tummarna att detta blir bra i slutändan. Tycker det är rätt jobbigt faktiskt, särskilt med tanke på att de vidhåller att det mest troligt blir behandling med cortison upp till ett halvår. Tänker på Kråka som fick sluta sina dagar pga cortison. Behöver jag säga att jag går med en klump i magen just nu?

För övrigt är det soffhäng här hemma just nu.

161021j

En bild som värmer hjärtat efter som Ulli för det mesta ligger där ensam eller inte alls…

161021e

Ibland hänger hon lite med huvudet…

161021f

… och ibland stirrar hon på mej. Vet inte riktigt hur jag ska tolka den blicken…

Måste bara avsluta med två glädjeämnen. Thord brukar ju ibland släppa ut hundarna i hundhagen (direkt från hundrummet) men nu när Piga löper är det ju lite bestyr efteråt. Nu är de fantastiskt duktiga bägge två. Thord med sin ena hand och dålig balans måste sitta när han gör det, men fixa det,det kan han… med hjälp av flitig liten Piga förstås. Verkar som hon begriper att hon måste vara tålmodig, stå och vara stilla precis som Thord säger. En liten puss som avslutning tar hon sig friheten att ge också. Älskade Pigelig! Filmsnutten är i förkortad version för att passa här.

Sist men inte minst vill jag dela med mej ett underbart foto av ”Norske” Max. Man får inte glömma all den glädje som hundarna ger trots att det kan vara lite tungt ibland.

161021k

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =