Ett besök i Dalaland gör själen glad!

I fredags begav vi oss på resa till Dalarna. Vi skulle hälsa på Ingegerd och Gustaf och dessutom göra ett besök hos Moormans och ta en titt på vår kommande nya familjemedlem. Vi kom iväg vid 12-tiden och med några stopp efter vägen så var vi framme i Skuggarvet vi halv fem. Resan gick utmärkt och vädret var lite si så där. Hemma kämpade solen bakom molnen men när vi åkt en bit så snöade det. Så var det efter hela vägen, omväxlande snö och uppehåll.

Det kändes varmt i hjärtat att få träffa Ingegerd och Gustaf. Det är ungefär 1,5 år sedan sist så det var faktiskt på tiden. Hela sommaren i fjol var strulig både för dem och oss, annars brukar vi ju träffas åtminstone två gånger under sommaren, ofta flera gånger. Under kvällen fick vi  ”komma ikapp oss lite” liksom hundarna. De har ju heller inte träffats på lika lång tid. Dessutom var Rondi (syster till Sita) och Velvet inhysta där medan husse och matte är på semester.

På lördag morgon gick vi en runda med hundarna, jag, Ingegerd och Gustaf. Thord tog det lugnt i soffan och underhölls av TV’n under tiden. Hundarna fick jobba lite också under turen, utom Selma (deras sons golden) som också följde med på promenaden.

Gänget samlar sig inför skick efter boll som låg i snön bredvid vägen bakom en krök längre bort.
Sju förväntansfulla hundar samlar sig inför skick efter boll som låg i snön bredvid vägen bakom en krök längre bort.

Selma brydde sig inte nämnvärt… hon rullade sig lite i snön i stället…

Första hunden ska skickas tvärs genom skogspartiet. Alla var villiga
Första hunden ska skickas tvärs genom skogspartiet. Alla var villiga men bara en fick gå

När vi kom tillbaka var det dags att göra sig redo för ett besök hos Anna-Karin och Lasse Hedman, Moormans kennel. Lilla Ultima och jag fick bekanta oss men vi träffade förstås även syskonen. Ett mycket härligt gäng! Jag tänkte också ta ett kort på mamma Penny men det blev bortglömt men några foton blev det. Några skapliga och några mindre bra så det blev i stort sett bara dessa som är presentabla

"Min" lilla goding.. Moormans Penny Glencadam alias Ultima
”Min” lilla goding.. Moormans Penny Glencadam alias Ultima
"Min" lilla goding.. Moormans Penny Glencadam alias Ultima
Fem av syskonen, den sjätte och lilla Ultima satt närmare grinden och det blev ett så dåligt foto så det är inte med

Man har ju lite svårt att slita sig ifrån godingarna men vi återvände så småningom till Skuggarvet. På kvällen kom Britt och Jan, som det är ännu längre sedan vi träffade. Så härligt att äntligen få ses! De var sig alldeles lika så på något sätt känns det som om det var i går vi träffades alla sex.

160307 lka
Britt, Ingegerd och Gustaf
Thord och Jan
Thord och Jan
Naturligtvis blev det Irish coffe!
Naturligtvis blev det en Irish Coffee!

Söndag var hemresedag men först gick vi en runda med hundarna. Liksom lördagen blev det några stopp för lite jobb för hundarna även då.

Ingegerd höll öga på Selma som gärna höll sin egen takt...
Ingegerd höll ett öga på Selma som gärna höll sin egen takt…
160307 sa
En hund jobbar, övriga väntar på sin tur.
160307 sc
Goa glada Ingegerd

När vi kom tillbaka så var det bestämt att Ulla, Jan och  Li Sjöstrand samt Koda skulle komma på besök. Piga & jag, Flisan & Gustaf och Koda & Ulla, Jan och Li gick en liten sväng och hundarna fick lite markeringar, linjetag, linjetag med stopp. passivitetsträning och inkallning. Vi avslutade med att rada upp alla hundarna (Selma var hemma hos sig i grannhuset så hon är inte med på bild). Denna bild får vara sidhuvud just nu.

Tänk vad roligt det är att få träffa  gamla vänner. Denna helg blev verkligen en mycket trevlig helg där vi fick träffa många gamla vänner. Tyvärr hann vi inte med Ulrika och Stefan som vi hade tänkt men jag hoppas det kan bli snart, alltför länge sedan vi träffade dem med.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + 4 =