Fortsättning från gårdagens uppdatering…

Ja då fortsätter vi väl då …   Emellan samträningarna försöker jag ge mina flickor lite träningar på egen hand tillsammans med matte. Det börjar fungera bättre och bättre med lilla Ultima. Det som har varit lite problematiskt är följsamheten när vi förflyttar oss. Det går faktiskt bättre och bättre men än finns det en hel del som går att förbättra. Trägen vinner!

Markeringsförmågan verkar vara helt okey. Hon har även fått några små fältjobb och det går över förväntan. Vi har också påbörjat lite synliga linjetag. Ett litet problem finns när det gäller både markering och linjetag. Det går alldeles utmärkt att sätta ner henne och be henne stanna kvar medan jag går och lägger ut för linjetag eller kastarmarkering. Problemet är när jag kommer tillbaka, då har hon lagt sig ner. När jag försöker få henne att sätta sig så drar hon så fort hon har rest sig upp. Idag höll jag en boll i handen när jag bad henne sätta sig och då gick det bättre men det är ju lite dumt när det är markering. Hon tappar fokus även om hon vet precis i vilket område dummyn ligger men det blir ändå lite okoncentrerat. Nåja, vi får väl träna på att sätta oss från liggande utan andra störningar först. På något sätt ska vi väl lösa det.

Häromdagen när vi var ute på tomten så kastade jag en markering över ”uppfarten” till en gammal brunn. Brunnen är för länge sedan fylld med allehanda skräp.

160709a
Uppfarten till gamla brunnen
Markeringen landade på ängen bakom uppfarten med långgräset
Markeringen landade på ängen bakom uppfarten med långgräset

Ultima stack gladeligen iväg men blev förstås kvar i långgräset där hon låg och sökte. Helt plötsligt blev det tyst…. Jäklarrrr! Kom på att det förmodligen inte ligger något lock på brunnen och att löv, kvistar och diverse trädgårdsrester kanske har sjunkit hop. Sprang förstås dit med andan i halsen. Mycket riktigt, hon hade ramat ner. I mitten fanns en klump med trädgårdsrester men runt om var det öppet. När jag kom dit så reste hon sig på bakbenen och satte tassarna mot kanten. Jag nådde henne precis så jag fick tag på nackskinnet och drog upp henne.

Brunnshålet
Brunnshålet

Som tur var tror jag att jag blev mycket räddare än vad hon blev. För säkerhets skull så gick vi en runda på ängen och hon fick några markeringar som hon fixade utan problem. Phuuu. Behöver jag säga att det kom dit ett lock på brunnen. Den här pärsen vill jag inte gå igenom någon fler gång.

Locket
Locket

I söndags vara det dags för samträning med gänget igen. Den här gången var det vid Båtsmanstjärn i Stuguntrakten som gällde. Vi var sex ekipage som hörsammat  Janes och Henriks inbjudan.

Viktigast av allt... fikapaus
Viktigast av allt… fikapaus

Jane och Henrik hade förberett två övningar. Den ena var att skicka hundarna genom vass och över en liten å till vassen på andra sidan för att söka dummisar. Den andra övningen var ett fältsök ute på myren (tungsprunget). När alla fixat sina uppgifter så var det fikapaus.

Sedan gjorde vi en relativt lång dirigering över myren. Alla startade från lämpligt håll och därefter avslutade vi med en lång markering med apportkastare.

Jag tror att de flesta var riktigt nöjda med sina hundar och vi avslutade med att fika lite mera och satt och pratade en stund. Hundarna passade också på att vila. Myren sög rätt bra och det var nog en bra konditionsträning för både två- och fyrbenta.

160710b

160710d

160710c

160710cc

Väl hemma igen var det dags att ge Ultima lite egen tid. Vi gick ner i skogen och lade ett litet fält som hon fixade lätt som en plätt. Sedan var det Garbos tur. Jag brukar låta henne simma då det är väldigt bra för hennes armbåge och bog. Dessutom är det det roligaste hon vet. Hemma ser hon ut som sju sorger och åtta bedrövelser… När vi går morgonpromenaden så släpar hon efter men när hon tror det är jobb…. Ja då studsar hon som den värsta unghund.

Förväntansfull
Förväntansfull

Vi åkte ner till Sundsjön vid bryggan nere vid Kyrkoruinen och jag hade med mej Chukit och bollar till hennes stora glädje.

Vackra Sundsjön i sommarskrud
Vackra Sundsjön i sommarskrud

På kvällen var det tre trötta och nöjda hundar.

160710g

Igår var det vilodag och kojdag då det regnade mest hela dagen. Idag var det också regn men med passande uppehåll så jag hann iväg till Loktjärn med flitig liten Piga där vi körde långa markeringar på både vatten och myren. Någon markering blev lite onödig svår men å andra sidan så löste hon problemet efter lite problem.

När vi åkte hem öppnade himlens portar och regnet bara öste ner. Fick köra vindrutetorkarna på högsta fart och ändå tog det inte riktigt undan. Väntade en timme och sedan for Garbo och jag ner till sjön men denna gång till Hoviken.  Det småregnade lite hela tiden men inte värre än att vi genomförde det vi tänkt. Lite markering med boll från klipporna.

Lilla Ultima hade fått sitt redan tidigare under dagen mellan några regnskurar men hon hade nog gärna velat ut en gång till men nu var det middagsdags.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 6 =