Gör det enkelt!

Vi var till Överhörnäs på kurs med Keith Mathews förra söndag-måndag. Mycket givande och hans huvudbudskap var just ”Keep it simply”. För att avvika från huvudämnet så är det precis vad Telia INTE har gjort. För drygt två veckor sedan miste vi telefonen och på måndagkväll när vi kom hem var vi också utan bredband. Först på torsdag, efter många telefonsamtal och telefonköer hit och dit så blev det faktiskt ordnat så vi fick tillbaka både telefon och bredband. Så.. det är en av orsakerna till att jag inte har skrivit på rätt många dagar nu.

För att återgå till ämnet så var vi alltså på kurs, Piga och jag. Thord och Garbo var med som sällskap och vi bodde på vandrarhem. Även där var rubriken det motsatta till vandrarhemmets ambitioner. Det var rätt bökigt att hitta, svarade inte på telefon och vi hade vattenläckage på rummet, men annars var det bra…

Det var väldigt roligt att få träffa många av våra gamla bekanta som var där. Några gick kurs, några var funktionärer och några var med som åskådare.  Efter presentationer så var det en lite häftig start på det hela. Vi var åtta ekipage och vi fick ställa upp oss på linje.

Vy över första träningspassets marker
Vy över första träningspassets marker

Vi stod uppe på ”hyllan” och nedanför så var det först en brant och därefter sluttade det till ungefär mitten på det klippta området. Till vänster utanför bild så var det också skog som gick ända upp. Till höger där det var långgräs fanns det även två träd till.

Det började med att vi fick stå passiva en stund. Sedan började det skjutas och kastas dummisar. Efter en stund fick vi börja skicka hundarna i nummerordning på en speciell dummy. Jag tror det var bara en av åtta som fixade sin uppgift. Alla fick två försök vardera och då var det nog någon till som lyckades efter många om och men vid andra försöket.  Om ni tittar så bakom trädet, ungefär på mitten av fältet, så var det en cementklump med lite ogräs runt om. På klumpen fanns det två däck travade på varandra. Inuti den ringen fanns det en dummy. Vi var många som fick dit hundarna men bara en som lyckades få kvar hunden tills den hittade dummyn.  När alla gjort omgång två var det fikapaus.

150618c
En välbehövlig fikapaus…
150618b
Jag tror att både Keith och funktionärerna också behövde lite paus
Vy över första träningspassets marker
Både Garbo och Piga behövde vila huvudet lite. Skulle tro att det var minst lika jobbigt att vara passiv för Garbo som det var att försöka lösa uppgifterna för Piga

Det hade naturligtvis en orsak till att övningarna gick till på detta vis. Keith fick alla svar han behövde för att se var vi befann oss. Flitig liten Piga var liksom alla andra knäpp tyst under passiviteten men när jag skickade henne på hennes andra dirigering (hon lyckades inte få med sig någon dummy vid första försöket) så kom det ett frustationsljud. Första gången det hände var på Litsprovet i fjol och i år har det nog hänt en par, kanske tre gånger tidigare att hon gjort det. Hon var dessutom svår att få stopp på, fullföljde inte tecknen och jag började känna mej en aning frustrerad. MEN vilken tur att hon gjorde som hon gjorde. Bra tips fick vi och nu jobbar vi vidare med stor tillförsikt. Kan tillägga att hennes frustationsljud skedde bara denna enda gång.

Efter lunch fick vi förklara för våra hundar vad det var vi ville. Det blev till att gå fram och tillbaka över marken totalt 6 gånger. Gissa om mitt onda knä var dubbelt så stort på kvällen efter dessa omgångar i uppförsbacke. Vi använde även de två träden till höger i långgräset och en dirigering gick ner i skogen till vänster.

Passet efter lunch gick betydligt bättre och jag hade redan fått en hel del matnyttiga tips. I slutet på dagen fick vi lite tips och träning på närsök och hur man kan utnyttja det till att befästa även andra saker. Mycket nyttigt!

Kvällen blev tidig för vi var rätt trötta  både två- och fyrbenta. Inte så mycket att titta på TV heller för det fanns bara ettan, tvåan och fyran och det mesta handlade om Karl-Philips och Sofias bröllop… Ett par göteborgare kom och installerade sig och det blev lite småprat med dem en stund.

På måndag åkte vi till ett område vid en tjärn. Jag tror att det är där de kommer att hålla jaktprovet i år. Här gjorde vi markeringar, gick på linje och dirigeringsövningar…. Vid det sistnämnda var det åter dags att röra på fläsket. Här kommer lite bilder:

150618e
Även Thord följde med vid första passet.
150618f
Keith är ute i området och lägger upp markeringsövningarna, tjärnen i bakgrunden
150618g
Mellan de olika passen pratade Keith och gav oss tips
150618i
Många av åskådarna hade med sig hundar
150618j
Keith håller hov
150618k
Anna-Karin med sin unga och mycket duktiga Penny
150618l
Piga håller koll. Vi fick gå tre och fyra och fyra när vi gick på linje
150618m
Keith ser inte alltför ledsen ut…
150618n
Gamla bekanta… Thord tyckte också att det var mycket trevligt.
150618o
Här var det linjetag genom skogen fram till tjärnen
150618q
Den andra linjen gick efter vägen och in i skogen där kurvan är.

Summan av kardemumman var att jag fick en liten injektion av inspiration och kanske även ambition och stort hopp om att vi fixar detta om man gör som Keith säger… keep it simply.

Vi kom i alla fall hem ganska sent på måndag kväll och det var till att försöka  packa upp och stöka undan det vi dragit med oss.  Tisdagen var fulltecknad nämligen. Klockan nio kom Kristina och Ronja och Ronja ska vara med oss till nästa lördag. Så kul! Märkligt vad enkelt det är. Efter hälsningsceremonierna så är det som om hon alltid funnits här. Anpassar sig prefekt och man märker nästan inte att hon är här.

När hon kom hade hon tratt på sig för hon har opererat bort ett juver. Prov har tagits och det var godartat så det är lugnt. Tratten tog vi i alla fall av och satte på en T-shirt (såret var i stort sett läkt), för att underlätta när hundarna skulle hälsa på varandra. Eftersom hon över huvud taget inte var intresserad av operationsstället så fick hon ha T-shirten i fortsättningen.

Tar lite på krafterna att hälsa på morsan och syrran
Tar lite på krafterna att hälsa på morsan och syrran

Mitt på dagen kom Maud, Lars och Andreas & Potifar och Lady. Maud och Lars skulle hjälpa mej att göra några dummisar färdiga. Thord skulle till Jessica massör på eftermiddagen och då är det jag som måste skjutsa. Nu hade vi… eller jag, rättare sagt, blandat ihop tider så det blev lite strul men tack vare Jessica och hennes goda hjärta så löste det sig och han fick komma dit och få sin massage.

Innan vi åkte ringde telefonen och vi fick klartecken från kommunen om köksrenoveringen (Thord får bidrag genom LSS), men det är en annan historia.

Efter middag och ett glas vin (lite att fira) och kvällsrastning lägrade sig friden över både folk och hundar.

150618u
Ronja föredrar platsen under bordet på ryamattan om vi inte är i köket. Då är det Pigas säng som gäller om den inte redan är upptagen.
150618t
Piga, Potifar och Garbo delade på soffan. Vi tvåbenta fick dela på de fåtöljer och sittplatser som annars finns att tillgå…. Som det ska vara, eller?
150618s
Lilla Lady föredrog mitt knä för en gångs skull. Annars brukar det vara hos Thord hon vill ligga.

Efter frukost på onsdag så åkte familjen Barkar hem och vi gjorde oss i ordning för att åka in på Gärdin & Persson och beställa köksskåpen. Mycket trevlig uppgift.

Nu har Ronja även sluppit T-shirten då sista stygnen har försvunnit och det är nu bara ett fint ärr på magen. Idag fick hon följa med när jag körde ett träningspass med Piga och Garbo. Hon fick sitta passiv medan vi tränade men sedan fick hon faktiskt springa och busa lite med Piga. Vi höll till bredvid Sundsjön och rätt som det var så tog de sig ett dopp. När vi kom hem tog jag fram lite gremeljer för att tvätta av ärret men när jag tittade så fanns det ingen som helst anledning då det inte finns något att tvätta. Bra tajmat, fint läkt tills det blir lite bus med syrran!

Så mina vänner – Gör det enkelt, krångla inte till saker!

Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 11 =