Goväder, rådjursskit och annat smått och gott…

Ja det har varit riktigt varmt några dagar. Takdropp redan när man varit uppe med tuppen. Idag var det dock minusgrader så nu har vi riktig ishalka igen. Tur att man har snälla grannar. Igår kom han hit med traktor och skrapade upp isen vilket var perfekt eftersom det frös på i natt.

Snön smälter och det är bara ett tunt lager snö kvar på Alexisbacken.

Hundarna har varit lite egensinniga när vi har gått vår morgonrunda. Det finns nämligen rådjursskit både här och där och i motsatts till matte så älskar flickorna dessa ”tablettaskar”.  Jag har skärpt upp promenaderna lite för det har nog varit lite för slappt ett tag. Inte helt i flickornas smak men det blir bättre och bättre.

Är det rådjursskit eller blåbär som de äter?

Ibland måste de ju få springa lite som de vill. Vill inte riskera något där det är blankis med tanke på att Garbo har ledproblem och Ulli har ätit kortison som påverkar muskler och senor. Då är det bättre att det springer där det är nästan snöfritt än följer mej (som har icebugs tack och lov).

Det som inte syns på fotot är att det faktiskt är en skaplig nedförsbacke.

Måste förstås passa på att ta lite foton när solen skiner och flickorna sitter samlade …

… men man lyckas inte alltid fånga ljuset ändå…

Himlens färger både morgon och kväll är också något som jag försöker föreviga med mer eller mindre lyckat resultat. Senaste dagarna har vi tagit vår runda på dagen/eftermiddagen så de foton jag tagit har varit på eftermiddagen/kvällskvisten.

Det här är en vy från vår altan mot vägen och vår snälla granne.

När det är kväller så älskar de alla tre att ligga i soffan även om Piga under några dagar har föredragit hundsängen en hel del. Igår kväll var det i alla fall soffan som gällde för dem alla tre.

När man tittar på dem så är det låten ”Hon är så söt när hon sover” som dyker upp i mitt huvud.

Ulli kan i alla fall konsten att sova på två stolar…

Hon låg faktiskt så länge, säkert en halvtimme. Har lite svårt att förstå att det kan vara bekvämt men med huvudet på mattes fotpall sover hon gott som det ser ut.

Idag har vi tagit en tur på sjön. Årets första! Härligt tyckte både jag och flickorna att det var. Tänker på en gammal sång ”Vita vidder”

Här var flickorna så långt borta så man kan bara ana tre prickar om man tittar noga. 😀 De älskar att få sträcka ut och springa. Till och med ”halta Lotta”, Garbo alltså.

Liten Ultima på väg mot den lila holmen.

Kom tillbaka och hämtade sällskap…

Solen sken lite blekt så någon värme  i solstrålarna var det inte. Det var ändå riktigt skönt, ingen vind och bara 2,5 grader minus. Perfekt för en tur på sjön.  Jag hoppas det blir en tur i morgon också, skönt att få lite andra vyer och dessutom så lätt att gå. Ett tunt, tunt lager med snö, så pass att det är skrovligt så man slipper halkan men så att man kan gå överallt och inte behöver följa skoterspåren.

På måndag ska Ultima in på koll igen. Har även  denna gång laddat med frågor som jag hoppas få svar på. Håll tummarna för att allt är bra är ni snälla!

Sötnosen Ulli!

Fina ljuvliga Garbo

Goa flitiga lilla Piga

Marith

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × tre =