Huvva så det kan bli…

Just nu blir jag testad som hundägare. För  1 år sedan hade vi en kull valpar här hemma vid den här tiden. Jag kan säga att jag hade nog inte så ”ont i magen” och var så velig och kände mej så okunnig som just nu trots att valparna var 10 till antalet då och just idag bara en enda.

Liten bekymrad Ultima
Liten bekymrad Ultima

Hon har nämligen fått urinvägsinfektion. Hon var redan från början lite svår att få grepp om när det gäller kisseriet. Tyckte att hon kissade lite ovanligt ofta och så småningom misstänkte vi bl a att hon ”okynnesdrack” vatten men så var det ju inte. Misstänkte då att det kunde vara uvi på gång så hon fick askorbinsyra men det blev som bara värre och värre.

I förrgår eftermiddag  kom jag på att ”herre Gud det är ju fredag idag” och då gäller det att kontakta veterinär innan  det blir helgjour. Bättre att ta det nu. Som tur var fick vi komma till vår lokala veterinär och fick antibiotika utskriven efter undersökning.

Blev inte bättre under kvällen, var väldigt gnällig när hon skulle somna och sprang däremellan ut och pinkade stup i kvarten och däremellan kissade hon inne. Sov dock från halv 12 till 4 och somnade om någon timme men sedan vara det igång igen. Paniken infann sig och via en blänkare på Facebook så fick jag lite tips på vad man kunde göra så nu får hon, förutom antibiotikan, en tsk askorbinsyra på morgonen och torkade tranbär som belöningsgodis när hon kissar ute. Det blir rätt många bär så ibland blir det en torrkula av hennes mat istället. Vet inte hur mycket tranbär en liten valpmage tål.

Det har varit lite lugnare idag men rätt mycket spring ändå och en hel del kiss inne, speciellt mot kvällen. För att distrahera lite så satte jag på henne ett halsband.

Flitig liten Piga gör också sitt för att distrahera. Tålmodigt låter hon Ultima bitas och hitta på lite hyss… och försiktig är hon.

Däremellan sover hon, ensam, i mattes knä eller i flocken.

160301a
Tillsammans med Piga…
160301b
I mattes knä….
I flock...
I flocken…
Ensam....
Ensam….
160301e
Nära både flocken och matte

Något bättre har de varit idag så vi får hoppas att det blir ännu bättre i morgon. Vi skulle ta kontakt med veterinären i morgon och berätta läget så vi får väl höra vad hon tycker. Sånt här är jobbigt både för stackars lilla Ultima men också lite jobbigt för oss (man får släppa det mesta och bara koncentrera sig på att passa kisseriet) och även de två andra hundarna som blir lite eftersatta. Nu får det var så god och vända till det bättre! Det finns så mycket annat som jag skulle vilja göra med lilla Ultima. Det är ju nu vi ska ”bonda”, istället blir det mycket nej, nej, nej, stopp, stopp, stopp, aj, aj, aj…. Stackars liten Ulligulli!

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =