Inte lätt att vara Ultima idag

Igår kväll när vi varit ut på sista rundan så lade sig Ultima på hallgolvet och slickade sin tass. Sedan dess har hon haltat riktigt rejält och när hon sitter undviker hon att stödja på vänster framtass. För säkerhets skull så ringde jag Ejra som tyckte att vi skulle komma in så de fick titta på henne. Kvart i fyra på eftermiddagen skulle vi få komma, vilket passade bra för min del då husse skulle få massage i Bräcke klockan halv två. På det viset skulle bägge få sitt.

Jag tog med mej Piga och Garbo och gick morgonrundan utan Ultima. Då följde även chuck it och tennisbollar med och vi stannade för vid Alexisbacken och körde lite målträning.

Trodde nästan det skulle vara öppet vatten i Sundsjön men vi fåt väta lite till...
Trodde nästan det skulle vara öppet vatten i Sundsjön men vi fåt vänta lite till…

Hemma på gården låg det två dåliga fåglar utanför hundhuset. Först trodde jag att de var döda men bägge levde.

Två små stackare
Två små stackare

Jag plockade upp dem och lade dem i mossan på stenmuren i solskenet. De var fortfarande vid liv efter en timme men hade inte rört på sig. Funderade på om jag skulle ta rätt på dem som apporteringsobjekt till Ultima om de inte klarade sig men eftersom man inte vet varför de var dåliga så kändes det inte rätt.

När vi kom hem var det dags för husses ”spabehandling” och som vanligt följde flickorna med och lade sig i bastun. Börjar kännas som om man är skuggad över allt. Efter lunch så var det dags att packa in alla i bilen och åka till Bräcke så husse fick sin välbehövliga massage. Han har lite problem med benet men han ska få botox i morgon så vi får hoppas det ordnar sig.

När vi kom hem igen var det till att snabbt servera Ultimas mat för att sedan ge sig iväg till Östersund. Nu gick det inte så snabbt alls då Ultima vägrade äta. Hon var trög att äta även på förmiddagen. Tänkte att det är ju inte hela världen om hon hoppar över ett mål så en snabb tur ut till rasthagen innan vi åkte. Då visade det sig att hon var lös i magen, alltså mådde hon inte så bra och det var därför som hon inte åt.

Väl framme hos Ejra och hon skulle få hjälp ur bilen så började en hund i bilen bredvid skälla… Ultima är jättekänslig för hundar som skäller av någon anledning så starten för att gå in var ju inte den allra bästa. Nåja med hjälp av övertalning så följde hon med in. Hon fick stiga upp på vågen och den visade på 9,4 kg. Uj vad fort det går, inte underligt att hon känns tung.

Till att börja med tyckte hon att det var jätteläskigt, så läskigt att hon darrade och stoppade svansen mellan benen. Hon skulle absolut sitta i mitt knä och det fick hon. Jag passade på att använda Cesar Milans trix att lyfta upp svansen och det tog inte lång stund innan hon slutade darra och i stället tycka att omgivningen var intressant.

Cesar har nog rätt, en hund klarar inte av att vara rädd om svansen hålls upp.
Cesar har nog rätt, en hund klarar inte av att vara rädd om svansen hålls uppe.
160502c
Vad luktar det här då?

När vi skulle träffa veterinären hade de mesta av tveksamheterna lagt sig och hon hälsade både på djursköterskan och veterinären. Båda fick pussar för sådana har hon massor i lager.

Hon blev noga undersökt, man tittade och klämde, lyssnade på hjärta och lungor och tog tempen. Allt var bra. Sedan tryckte man på tassen, böjde, klämde och tittade och hittade inget konstigt. För säkerhets skull kom veterinär nummer två in och hon gjorde samma procedur men kanske ännu mer noggrann och bestämt. Alla var rörande överens om att Ultima är en fantastiskt snäll hund. Inte ett pip hur de än gjorde. Mycket tålmodig och som sagt var, generös med pussar. Valpar brukar pipa bara man petar på dem, sa veterinären. 😀

Resultatet blev att vi ska avvakta ett par dar för de trodde bägge att hon kanske har sträckt sig på något vis. Då brukar det vara värst dag två så vi får hoppas hon är bättre i morgon. Hur som helst så ska hon vara mycket bättre om ett par dar annars tyckte de att vi skulle gå vidare med att kanske röntga och se hur skelettet ser ut. Så nu hoppas jag att alla håller tummar och tassar så hon är bättre i morgon. Svårigheten kommer att bli att hålla henne lugn för hon är ju snabb som en vessla. Något smärtlindrande fick hon inte då hon tydligen även har vajsing på magen. Hon spydde på golvet när hon skulle visa hur hon gick.

På hemvägen passade jag på att köpa en ny ”skunk” för den hon hade har hon ”kabinerat”. Nu blev det inte en svartvit skunk utan en brunvit men den dög väldigt väl som det såg ut. Dessutom skulle jag hämta en säck hundmat i Tandsbyn på vägen hem. När jag öppnade backluckan när vi kom hem hade hon även spytt i bilen en lite ”glurp”.

Jag serverade mat till dem alla tre vid kvällsmålet men Ultima ville inte äta nu heller. Funderade en stund men kom ihåg att vi fick en bruk med ”recovery”- mat när vi hämtade hem henne så varför inte ge lite sånt. DET gick hem! Hon fick ett par matskedar bara och hon får väl en omgång till innan vi lägger oss. Innan maten var hon ut i rasthagen och där var det ”full sprut”, så orolig i kistan är hon. Jag hoppas bara att det ger med sig på en gång…

160502d

Här ligger hon tryggt omringad  i soffan av både Piga och Garbo. Nu gäller det bara för matte att vara med när hon ska ner så hon inte hoppar själv. Gissar att jag kommer att få full dag i morgon men vad gör man inte för lilla Ultima?

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =