Jämt(!)samträning även denna söndag…

Förra söndagen var det samträning i Bensjö. Sedan dess har vi hunnit med, dels en träningseftermiddag tillsammans med Eva Thörnqvist och hennes hundar Gaia, Quling och Korall, dels onsdagsträning tillsammans med Ulla och Rissla & Susa, Cecilia Malmsten och Folke samt Lars och Valle.

Idag var det träning i Flatnor som Jenny Persson inbjöd till och 12 förare och 14 hundar anammade inbjudan. Verkligen kul att det blir lite fart på samträningarna. De som kom idag var: Jenny Persson, Roland Fredriksson, Lotta Landén, Gunilla Eriksson, Karin Persson Susanne Almgren, Anna-Lisa Isaksson, Berith Tjärnström, Lena & Nils-Olov Högström, Lars Larsson och jag. Det var fyra raser representerade, labbe, golden, flat och vorsthe. Nils-Olov och Castor jobbade bara på sista stationen.

Vi började med att jobba två och två… förutom sista ”paret” som blev tre. En hund skickades på närsök med stopp i området. Där fick den sitta tills den andra hunden tagit in en enkelmarkering som kom när den första hunden satt säkert. När markeringen var inne fick den sittande hunden kommando sök.  Vid sista omgången var vi tre ekipage där Garbo var en av dem. Där fick en hund sitta medan de andra två jobbade och det hela gick runt tills alla hade fixat närsöket, markeringen och passiviteten.  Kul och nyttig övning!

150503c

Här är det Anna-Lisa och Ivy som sköter närsöket och Lena och Glimma (?) som markerar om jag minns rätt.

När alla hade fått jobba tog vi en fikapaus.

Piga sitter och håller lite koll...
Piga sitter och håller lite koll…
150503a
… medan Garbo, gammal och vis, ligger och håller lite koll.

Efter fikapaus (som smakar väldigt bra när man är ute) så var det dags för ett gemensamt fält. Alla ställde upp på linje och fick hämta en vardera (utom den lilla vorsthen som dels löpte och dels kanske inte jobbar riktigt på samma sätt som retriever men passade på att träna passivitet). Alla fick hämta två vardera i tur och ordning och det var 27 dummisar utlagda.  Det var 13 hundar som hämtade, alltså kom 26 dummisar in. Den sista var det många som sökte, även förare men den kom inte in. Själv avstod jag med mina hundar då det sällan lönar sig när det är så många ute samtidigt. Man får inte till ett riktigt sök och eftersom det inte var panik att få in den så lät vi bli. De skulle dit och söka efter den vid ett senare tillfälle istället.

Här står vi på linje (från höger)
Här står vi på linje, (från höger (någon fattas i bild)
150503e
Nr 8 och 9 på linjen …
150503f
Mina två ”troll” och de två på vänstra flanken
Rune och Anders höll lite koll på oss
Rune och Anders höll lite koll på oss
Vy över en liten del av fältet
Vy över en liten del av fältet

En härlig dag med nyttig träning. Vädergudarna hade glömt att det faktiskt är maj nu så de bjöd på lite vind, lite hagel och lite varm sol.

Nu ser vi fram mot först onsdag då det blir träning i Bispgården och sedan lördag då det blir träning i Finnäs. Ett stort tack till alla inblandade.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 4 =