Kanske dags för en sammanfattning…

Nu närmar det sig slutet av september och som det ser ut så är det slut på jaktprovssäsongen för året. Piga och jag hade hoppats att vi skulle ha kunnat vara ”prao” på någon jakt men så blev det inte. För det fodras det bra kontakter och att man ligger i och försöker att få komma med någon stans, speciellt när man bor där man bor (enda gången man önskar man skulle bo lite mera söder ut). Jag har ju lite svårt att tjata till mej en plats också så jag får väl skylla mej själv kanske. Det är bara det att jag är så evinnerligt trött på att be om saker/hjälp. Det är ju något hela tiden och sådan som kanske är lite viktigare än det jag roar mej med.

Hur som helst så kan jag väl sammanfatta årets jaktprovssäsong med att det är fyra hundar från kenneln som ”prövat” sina vingar. Först ut var Sofia Carlsson och Eizha som fick en 1:a i Nkl !

Eizha
Amamus Sterna Suatrna ”Eizha”

Tvåa ut i hetluften var Piga och jag och vi tog vår andra 1:a i Ekl.

Amamus Sterna Paradisaea "Piga"
Amamus Sterna Paradisaea ”Piga”

Nästa på  tur var Ellen och Kiska som tog ett 2: pris och provbäst  i Ekl!

Amamus Galinago Megala "Kiska"
Amamus Galinago Megala ”Kiska”

Sist ut i fyrklövern var Lena och Anton som tog ett 3:e pris i Nkl i deras debut på jaktprovsarenan!

Amamus Gallinago Gallinago "Anton"
Amamus Gallinago Gallinago ”Anton”

I övrigt så är det rätt stökigt här hemma. Lite tid över för flickorna. Jag har under hela veckan lovat dem att ”men idag ska vi ta oss ut och träna lite”… Tyvärr, antingen har det spöregnat eller varit något annat som kommit i vägen. Lilltoan har ju fått vattenskada så det har varit folk här för att titta på den. Dels folk från försäkringsbolaget och dels från firman som ska fixa till det hela. En eftermiddag tillbringade jag hemma i väntan på…. Då hade det blivit bortglömt att de lovat komma. Iof har vi ju kunnat sticka iväg på kvällen men så mycket motivation har jag inte haft så det alternativet kändes inte så lockande.

Idag har flickorna tillbringat dagen i hundgården medan Thord och jag har varit till Östersund. Jag har varit till en kiropraktor och Thord till optikern för att ställa in glasögonen lite bättre. Lite ärenden och en påhälsning hos Thords släktingar Ellen och Gunder. Vi gjorde ett litet studiebesök på deras lilltoa då jag tycker att den är mysig. Behöver lite inspiration för att komma underfund om hur vår ska se ut.

Morgonrundorna följer de naturligtvis med på som vanligt. Först plockar vi lite blåbär till morgonfilen. Ja, Piga och Garbo smaskar och äter på stället så det står härliga till. Fina höstfärger har vi också  fått så det är en njutning för ögat också om/när det inte regnar förstås. Lite väl mycket av den varan just nu. Avslutar inlägget med lite höstbilder.

150928a
Vy över Torsäng och Sundsjön
150928b
Härliga höstfärger
150928c
Flickorna skulle posera men något fångade deras uppmärksamhet på annat håll…
150928d
Mitt goa skogstroll Garbo
150928e
Mitt andra skogstroll Piga ser ut som om hon klättrar i träden….
150928f
… i själva verket så hade hon hittat en stor sten att klättra upp på. 😀

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 7 =