Kärt besök…

Veckan som gått har innehållit ishalka, snöfall och kärt besök. Det har alltså varit lite blandat väder men vissa dagar finare än andra.

Tjolahopp, solen skiner! 😀

Passar förstås på att få flickorna posera trots att det ute på ängen, här vid Alexis, finns mumsig hästskit.

Nåja, det blev en trevlig runda för oss alla fyra. Mycket spring och lek och något lite inkallning/stoppövningar. Trötta och belåtna blev de i alla fall.

Piga och Garbo har börjat dela hundsängen medan vi äter frukost efter hemkomsten från morgonrundan. Normalt sett brukar Garbo lägga sig under bordet men nu har hon upptäckt att hundsängen faktiskt är riktigt skön för en sliten kropp.

På måndag kväll kom Ronja för att stanna hos oss några dagar. Efter en kvart var det som om hon tillhörde flocken som vanligt. De tycker nog att hon inte borde smita iväg men det går fort över. Hon är verkligen mysig, bara finner sig till rätta, gör inget väsen av sig inomhus och full i leklust utomhus vilket uppskattas av både Piga och Ultima. Garbo tar det ju numera ganska försiktigt även om hon kan få lite spring i benen ibland.

Första racen började lite trevande…

 

Det som är så fantastisk med Ronja är att hon finner sig i våra rutiner väldigt snabbt. Här sitter/ligger de i väntan på att jag ska klä på  mej för en kvällstur.

Efter några dagar var det i alla fall full fart på leken när vi var ute. Tur det för det har ju kommit snö och den extraslingan som vi brukar gå har jag inte orkat trampa upp så vi går bara skoterspåret som någon vänlig själ har kört upp, i alla fall delar av det.  Då är det bra att de springer av sig och de färdas nog tre gånger så långt som den sträcka vi avverkar.

På kvällarna turas de om att ligga i hundsängen. Ibland är det Piga, ibland är det Ultima, ibland är det Piga och Ultima och vissa kvällar är det Ronja och ibland Piga och Ronja som ligger där. Då kan det hända att Ultima känner som hon kommit på undantag…

Ibland kan man ju varar lite velig. Vill inte ligga i sängen men se till så att den är  upptagen uti-på-fall-att lusten infinner sig, säger Ronja.

Idag var det dags för sista morgonturen tillsammans för denna gång. Solen sken och det var bara några minusgrader och rätt lugnt.

Det  var väldigt svårt att få flickorna att titta på mej eller åtminstone åt samma håll.  😀

På förmiddagen kom husse och matte, som varit  i Åre och åkt skidor, och hämtade Ronja. Lite tomt blir det allt…

Marith

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 4 =