Kärt besök!

Just nu har vi kärt besök. Gogumman Ronja är här medan matte och husse är på semester. Gissa om flickorna tycker det är kul med lite frisk fläkt i tillvaron. Piga är förstås mest glad då Ronja och hon jagar varandra hej vilt. Ronja försöker fördela gracerna jämt mellan mor och syster men eftersom Garbo tar det lugnare blir det oftast i form av pussar som inte alltid är uppskattade men inte heller så besvärande så att hon måste riva ifrån på allvar. Det blir mest bara att hon muttrar lite när hon tycker det blir för mycket så då måste matte blanda sig i lite.

Idag jagade Piga och Ronja varandra när de hittade en liten pinne. Å hoj vad det gick bland buskar och träd….

Först lurpassar man lite...
Först lurpassar man lite…
... sedan blir det anfall... eller stopp innan de rasar runt, runt, runt
… sedan blir det anfall… eller stopp innan de rasar runt, runt, runt

Vi tog en rejäl långtur idag medan vi väntade på rörmokaren som skulle komma och fixa det sista på toaletten. Rätt kallt (tycker vi idag men kanske inte senare i vinter när det är samma gradtal…), – 6 grader. Än har vi inte hunnit vänja oss… eller rättare sagt, JAG har inte hunnit vänja mej. Flickorna brydde sig inte alls.

Efter halva sträckan hade även jag vant mej och började knäppa upp lite. Det gäller att ”ånga på”.  😀 Fint är det förstås när snön har kommit även om jag kan tycka att det är lite som pest eller kolera, grått och lerigt eller vitt och kallt.

 

Snön ligger vit och rundar av alla vassa kanter...
Snön ligger vit och rundar av alla vassa kanter…
Flitig liten Piga kommer som ett skott trots att hon hittade ett fynd... en hel hög med rådjursskit...
Flitig liten Piga kommer som ett skott trots att hon hittade ett fynd… en hel hög med rådjursskit…

När vi kom hem hade rörmokaren kommit och var nästan färdig med sitt. När han åkte mötte han nästa man på plan, en gubbe från Bräcke kommun som var hit och tittade på vattenpumpen som de har här för att hålla trycket (vi bor högst upp så trycket räcker inte riktigt ända fram).

På eftermiddagen kom Kent och hjälpte mej med att montera ihop nya soffan och sätta upp grejorna på toan så nu fattas det bara lite inredningspyssel så är även den (nästan) klar. Ja, naturligtvis är det något som hänger kvar. De skulle sätta upp en glasskiva bakom tvättstället. De trodde att rörmokaren skulle göra det men han vägrade. Det måste fixas distans mot väggen …  Jag bad Kent titta på det men ha sa samma sak. Får väl se när det löser det hela… Det blir ju byggfirmans bekymmer.

För övrigt trodde vi att vi skulle ha trängsel i nya soffan… men ingen av flickorna har vågat sig upp. De tror nog att de inte får. Tänker inte övertala dem utan njuter av friden så länge som det går även om det är rätt gott att gosa lite också ibland.

Avslutar dagens inlägg med ett kvällsfoto. Vid kvällsrundan var det -7 grader, snön gnistrade och glänste och månen är halv (väntar till fullmåne med att baka lussekatter 😀 ).

151120b

Trevlig helg! /Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − ett =