Kennelträff – Fredag, Lördag

I år var det lite klen uppslutning på kennelträffen så i och med denna sätter vi punkt. En Beckasin och tre Tärnor kom i alla fall och en av dem hade sällskap av ett nytillskott i sin flock. Dessutom var det två utomstående som deltog. Själv hade jag med vårt nytillskott, Ultima. Instruktör var Peter Nordin, ett  mycket lyckat val. Lite kluriga och roliga övningar som gav eftertanke och träningsidéer för kommande träningar.

Som vanligt höll vi till hos Depå Grande. Bra boende och jättegodmat, rekommenderas! Träningarna skedde dels i omgivningarna runt Depå Grande och dels i Ismundsundet, inte långt därifrån.

Vi träffades på fredag kväll i konferensrummet med presentation av deltagare och vad vi skulle syssla med under dagarna två. Därefter var det gemensam middag i matsalen och efter en bensträckare för både hundar och folk samlades vi igen i konferensrummet för vidare mingel.

När jag öppnade gardinen på lördag morgon var det härligt solsken och redan rätt varmt redan klockan halv 7.

Frukost serverades  kl 8 och sedan började ”allvaret”. Det första vi gjorde var stoppövningar ute på planen.

En och en fick vi träna stoppsignal under gång vilket inte var helt lätt

Ulli satt och tittade en liten stund sedan lade hon sig demonstrativt med ryggen emot… 😀

Även Anton ansåg nog att det var mera intressant åt andra hållet…

Någon annan hade också fokus på annat tror jag… 😀

När den yngsta, Cheva, i flocken Östergrens var i hetluften satt Plura snällt kvar och tittade på.

Thord och Berit var publik men de verkade mest vara engagerade i ett samtal dem emellan.

Trots bilderna som kanske visade att inte alla var fokuserade hela tiden så tror jag alla insåg att stoppsignalen måste tränas och påminnas även när hundarna har några år och erfarenheter på nacken. Som de flesta tecken och signaler så är det färskvara, måste fräschas upp lite då och då. Jag kan också tillägga att alla var engagerade när de utförde övningen. 😀

Sedan gav Peter lite tips på hållfastövningar och därefter gick vi ner till en gammal oslagen äng. Där började övningarna med en ”inte- byta-övning” d v s markeringar där hundarna skulle passera apporter på vägen in.  Sedan var det dags för förmiddagsfika.

Det var riktigt varmt så vi gjorde allt för att hålla oss och hundarna i skuggan när vi själva inte var aktiva

Vår eminente funktionär Tobbe (championklass på kast med dummy) fick ta det lugnt och vila mellan varven.

I bakgrunden står Sofia och väntar på Eeizha. Markeringarna kom mot skogen på den andra ängen, ett dike emellan både när det gäller ängarna och den bortre ängen mot skogen.

Nästa övning gick vi tre och tre på linje. Peter hade med sig bössa och risskott och gick en liten bit framför. Tobbe hade en dummy och gick på vänster sida om linjen. Vi gick sakta framåt och rätt som det var kom det ett skott. Ibland kastade Tobbe dummyn, ibland var det bara skott. Ingen apporterade. För Ullis del var detta kanoners. Hon har ju en tendens att gå med näsan i backen men efter första skottet så höll hon koll… en stund. Tog det för lång tid innan något hände så åkte nosen ner men för varje gång gick det längre och längre emellan innan nosen åkte ner.

https://www.dropbox.com/preview/Camera%20Uploads/2017-07-08%2009.32.46.mp4?role=personal

https://www.dropbox.com/s/125n6jtb81syar3/2017-07-08%2011.40.47.mp4?dl=0

Efter detta blev det lunch för tvåbenta och vila för fyrbenta. Mätta och belåtna återvände vi sedan till ängen. Peter hade med sig vättar, kanadagäss, som han ställde upp i en ring i långgräset.

Sedan fick vi tre och tre ställa upp oss på behörigt avstånd och Peter kastade en dummy mitt i ringen. Hundarna såg inte kanadagässen från utgångspunkten utan endast när de kom fram.

https://www.dropbox.com/s/1334zfl3hu3e9ll/2017-07-08%2011.39.37%20-%20genv%C3%A4g.lnk?

 

Den första markeringen gick bra för det var en av normal storlek och som var vit och gul. Andra kastet var en minidummy och tanken var att de skulle ligga kvar i ringen och söka men jag tror att alla hundarna övermarkerade och låtsades inte om området med gässen. Det behövdes en hel del pyssel innan de accepterade att leta på rätt plats. Intressant fenomen!

Nu var det dags för fikapaus igen och den tog vi uppe på förläggningen. Eftersom det var så fint väder så satt vi ute på trappen och passade på att se när första föraren, i ett sällskap som hade svensexa, skulle köra en bil som svängde vänster när man styrde höger runt en bana markerad med koner. Tid togs och snabbast vann. Det blev nog avdrag för varje kon som kördes ned också och som slutkläm skulle bilen backas in i en fyrkant markerad med koner. Vem som vann vet vi inte då det var det dags för lite vattenjobb för vår del.

Innan vi började göra något vid vattnet så fick hundarna bada av sig, vilket var efterlängtat tror jag.

Först fick de en markering på blankvattnet bakom en vassrugge.

Ulli tittar intresserat på när Anton hämtar sin markering.

När alla hade hämtat var sin enkelmarkering lade Tobbe ut tre dummys vid bortre vasskanten som vi sedan skulle ta in på dirigering. Båten låg kvar på blankvattnet men till vänster och för de som ville ha störning kom en markering som hämtades först, innan hundarna skickades på dirigeringen. Piga fick vara städtant och plocka in markeringarna, vilket hon förstås tyckte var kul. Hon var nog lite besviken över att hon inte skulle vara med aktivt på lägret.

Piga tittar intresserat på när de andra fick sin dirigeringen men drog glatt iväg när hon fick hämta markeringarna.

När vi var färdiga med dirigeringarna vara det dags att återvända till förläggningen och mata och rasta hundar och få sig en dusch innan kvällens övningar.

Uppladdning för kvällens övningar för oss tvåbenta. De fyrbenta fick välbehövlig vila. Efter middagen hade vi en genomgång av vad domaren ser och bedömer och skriver på protokollen och diskussioner runt kring det.

Fortsättning följer….

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =