Laddat för advent

Ja det blev advent i huset trots allt.

hallstjarna

1a-ljuset

Många änglar omger oss tack och lov. Vi var beredda på en rätt så annorlunda 1:a advent än det som det varit brukligt. Hundarna har förstås blivit understimulerade.  Ultima är fortfarande på rätt väg och brist på sysselsättning gör att det ”kryper i kroppen”. Hon sköter sig utan ofog (peppar peppar) men man ser det på henne. Med lite tur får vi börja träna lite om ca en månad.

Garbo är piggare än vad hon varit på länge så vi får förhoppningsvis fira jul tillsammans och med lite extra tur, hennes födelsedag den  20 januari. Vi tar förstås en dag i taget, knölen på benet har ju kommit tillbaka  så det är svårt att veta hur lång tid hon kommer att vara ”besvärsfri”.  Vi tar det vi får.

Piga är också lite låg just nu. Inget händer och faktiskt har hon för ovanlighetens skull två  gånger smitit iväg till grannarna när vi  är på väg till skogen. Detta hände när vi hade Potifar och Lady på besök då det var lite ”rörigt” i starten/inte följde rutinerna riktigt. Hennes championatdiplom kom nu i veckan men det har inte kommit upp på väggen ännu då jag saknar en ram till det.

diplom

Som sagt var har vi haft änglar på besök. Fyra av dem kom i onsdags kväll och satte upp julgardinerna. Här är tre av dem, den fjärde, deras mamma och vår svärdotter, fastnade inte på kort, blev bara sudd.

anglar2

anglar1

På torsdagkväll kom nästa ängel, vår dotter Maud. Hon hade tagit ledigt från jobbet och kom hit till oss för att på fredag baka både lussekatter och tekakor, dubbla satser. En av varje till oss och en av varje till dem själva. Hur snällt som helst. Det tar ju lite tid, blev sena kvällen innan allt var klart.

ulli-o-maud

Ulli håller koll på att allt går rätt till

lussebullar

En omgång jättegoda lussekatter!

Potifar och Lady var också med.

potti-o-garbo

Här ligger Potifar och Garbo

lady-o-piga

Lady som älskar värme låg gärna på klädhögen intill elementet i hallen medan Piga håller koll på att ingen kommer oannonserat in i huset.

Som vanligt gick ”larmet” när nästa ängel, Kent,  dök upp. Vi började med att bjuda på  kaffe och lussebulle. Han skulle hit och fixa lite i källare och byta en lampa på häbre. Tyvärr hade det snöat rätt rejält så även nästa ängel, Staffan, dök upp med sin traktor och skottade vägen och det som gick på gårdsplanen. Kent frågade var jag hade snöskyffeln. Om jag ville så skulle han skotta det traktorn inte kunde. OM jag ville!!!! T o m snöbekymret löste sig alltså!

På lördag var det dags för sista veckans ängel att dyka upp. Jag har ju stora problem med att både dammsuga, torka golv, sopa snön av bron och skotta. Dammsuga där det inte är så krångligt går ju an så man kan hålla efter lite men att komma åt där det är besvärligt går inte så bra. Svårt att styra oh hålla undan med bara vänster hand. Därför kom jag på den briljanta idén att höra med min gamla arbetsgivare om det fanns tid  och lust att ta sig an mina golv. Tiden var det lite smått om men eftersom det var jag och hon hörde om omständigheten så skulle hon komma på lördag förmiddag.

Kom, gjorde hon, bra blev det och vi fick också lite tid att prata över en kopp kaffe och lussebullar (vilken tur att Maud hade bakat!). Någon betalning ville hon inte höra talas om… Vad säger man? Änglar finns!!!

Jag får verkligen hoppas att allt är bra med min hand den 6 december när jag ska in och ta av gipset och röntga igen. Då kanske det blir lite ordning på torpet så att jag själv kan fixa lite.

Idag är vi inne och kurar bara, både två- och fyrbenta. Inte så kallt egentligen, bara ett par minusgrader men det blåser. Skulle ha fixat lite mera med belysningen utomhus men det blev till att helga vilodagen och njuta av den första advent istället.

pgu-i-soffan

Önskar alla besökare en fortsatt trevlig advent!

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + tio =