Lite om Ronja, Mika, Kiska, ”Norske” Max och Ultima …

Oj oj oj vad tiden går… Har redan gått mer än en vecka sedan sista uppdateringen. Ibland kommer annat emellan och så tänker jag… jag gör det sen och så blir det bortglömt.

Vi har legat lite lågt med träningen, mest bara lite vattenjobb och lite vattenlek. Vi har ju Ronja på besök så då får de förstås bada lite fritt också. Fick just meddelande om att Ronjas matte kommer och hämtar henne i morgon. Det kommer att bli riktigt tomt, hon är ju bara så härlig.

160320l

Hon är så lik Garbo så ibland måste man titta lite extra för att se vem som är vem. Garbo är förstås både grå om nosen och haltar lite när hon går men står de stilla och man ser dem bakifrån eller snett från sidan blir det svårare.  Så härligt att vi får tillfälle att få ”rå om” henne lite ibland och hon bara smälter in i gänget när hon är här.

Vi fick ett mycket trevligt mail från Jenny och Mika härom kvällen. Så härliga nyheter!De hade varit på lydnadsprov  klass B och vunnit klassen  och blivit uppflyttad till klass A. Så här skrev Jenny:

Skriver kjapt for å seie at Mika har det  veldig bra og at me på sundag gjekk konkurranse i rundering i kl. B, og då vann me heile greia og fekk opprykk til kl. A. Så no er me i øvste klasse og konkurrerer mot dei store gutta. Mika gjorde ein knallgod jobb og eg var veldig nøgd. Det var veldig moro!

160320j

160320k

Fina, duktiga Mika!

Duktig har även Kiska varit! I lördags hade Irene, en väninna och träningskompis till Ellen, startat Kiska i elitklass och tagit en 2:a och blivit klassens 2:a bästa hund! På söndag var det matte Ellen själv som startade henne och det resulterade i ett 1:a pris. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera! De norska flickorna levererar!

160804e

Ett foto på Ellen och Kiska från träningsveckan vi hade i augusti (hade inget nyare).

Stort grattis till de flitiga och duktiga ekipagen!

När vi ändå är inne på ämnet norska ekipage… I söndags fick vi ett efterlängtat besök av ”Norske” Max och hans matte och husse. Vi har ju fått följa dem under åren genom att Bente skickar foton och berättar vad de sysslar med men eftersom de bor i Sydnorge så har det inte blivit tillfälle att träffa dem ”in natura”. Max är ju utbildad lavinhund som jag tidigare berättat om här i bloggen men de tränar även lite annat. Nu har de varit i Falun på en kurs i ruinsök, vilket han skötte alldeles utmärkt om jag förstod rätt. De gjorde då omvägen upp till oss och hälsade på, en omväg på ca 70 mil bara och det tackar vi för. Så trevligt att äntligen få träffas igen 😀

De kom på söndag kväll och stannade till måndag. Vi har ju träffats bara en gång tidigare och det var när de hämtade Max men med vissa människor känns det som man ändå har känt hela livet. Jag tog lite foton under kvällen men det var inte många som blev så bra. När Max husse satte sig på golvet och blev ”överfallen” med pussar lyckades jag dock fånga på bild. 😀

160320a

160320b

Inte lätt att värja sig för pussglada labradårer!

På måndag morgon fick vi sällskap på morgonrundan. Det är vi ju inte bortskämda med så det var förstås extra trevligt. När vi kom hem så tog vi lite foton förstås.

160320c

Max, Ronja, Ultima, Garbo och Piga! Nog kan man se släktskapet på mor och barn? Ultima är förstås en katt bland hermelinerna men stilen har hon anammat…

Självklart blev det stilstudie även på duktige Max i egen hög person.

160320d

160320e

160320f

En riktig ”myspropp”! Vi är så tacksamma då han har hamnat precis rätt och fått ett så härligt rikt och intresssant liv tillsammans med matte Bente. Ja, husse har förstås också ett finger med i spelet. 😀

När de hade åkt så stack vi iväg ner till Sundsjön och badade. Först blev det lite hopp och lek i vattnet och sedan fick Ultima, Piga och Garbo några markeringar med apportkastaren. Under tiden stannade Ronja hos Thord och satt och tittade på på lite på avstånd.

160320g

Kanonväder, sol, varmt och spegelblankt i slutet av september, nästan så man inte tror det är sant. Här hämtar Piga sin andra i en dubbelmarkering…

160320h

Ultima och Garbo satt på ”balkongen” och hade perfekt utsikt. Ultima var cool och låg och tittade på Piga medan Garbo kanske hade mer uppsikt över mina förehavanden.

160320i

Thord och Ronja satt lite på avstånd och tittade.

Idag kom vi oss aldrig iväg till sjön fast det var inplanerat. Det blev städning av bilen (blir bilbyte i veckan om det vill sig gott) och pelletshämtning istället. Tiden bra försvann…  men flickorna blev i alla fall bjudna på ett tuggben i kväll då lilla Ultima fyller 8 månader idag! Tänk så fort det går. Hon är ju snart stora damen och hon kan ju faktiskt börja löpa när som helst. Garbo löper nu och Piga lär ju som vanligt hänga på vilken dag som helst nu. Skulle förvåna mej om inte Ultima också gör det, hon har ju ”åldern inne”.

ullli-8-man

”Lilla” Ultima, 8 månader idag!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =