Lite uppföljning kanske är på sin plats!

Dagarna går fort nu, mycket som man vill hinna med. Ibland blir bloggandet lite lidande trots att jag tycker det är kul. Har alltid tyckt om att skriva ner saker och ting. Minnet ligger kvar så mycket bättre, även i huvudet alltså. När jag gick i skolan och läste inför prov satte jag mej alltid ner och skrev ner det viktigaste och på så sätt så skrev jag ner det också för minnet. När det gäller bloggen så är det ibland kul att gå tillbaka och se hur hundarna har utvecklats och även hur jag själv har utvecklats.

Träningarna ändrar sig lite allteftersom faktisk. Senast idag gick  jag och tänkte ut nya utmaningar för flickorna. Saker som jag inte gjort förut, väldigt enkla och förmodligen och förhoppningsvis nyttiga och det blir lite roligare när man använder fantasin lite.

Vi går ju varje morgon en runda på ca 1 timme. På vintern när det är snö och lite svårt att göra så mycket men sitt/stanna kvar/stopp/ inkallning i olika varianter blir det ju. Nu sedan snön började försvinna har jag haft med mej chuckit och tennisbollar i stort sett varje morgon. Då gäller det att ha lite variationer och vi kör dels dirigeringar dels markeringar i olika varianter. 4-markeringar är numera nemas problemas men då är det ju avståndet som saknas förstås. Man kommer inte såååå långt med bollkastaren.

Idag på hemvägen så kom jag på att det var länge sedan jag gjorde en regelrätt inkallning. Sagt och gjort… flickorna fick sitta med jag gick en lång bit ifrån dem på den krokiga stigen. Sedan kallade jag in Piga, stoppade när det var en tredjedel kvar. Kastade en boll till höger om henne ut på ett hygge. Kallade in Garbo och när hon var inne fick Piga hämta markeringen. I morgonbitti hoppas jag att någon ny idé poppar upp. Man ser att de vaknar till liv när de får anstränga sig lite.

Men nu har jag kommit från ämnet som jag tänkte skriva om, nämligen samträningen vi hade i onsdags. Lars hjälpte mej att byta till sommardäck i måndags och då bestämde vi att vi skulle ut på onsdag och träna lite. Så kom vi på att vi kanske skulle lägga ut det i samträningsgruppen, kanske var det flera som var sugna att träna en dag mitt i veckan. Alla jobbar ju inte måndag-fredag 9 -5. Det blev ett bra gensvar för Ulla kom och hade med sig Rissla och Susa, Susanne hade med sig både sin golden och sin labbe (kommer tyvärr inte ihåg vad hundarna heter, börjar bli fullt på hjärnkontoret tror jag), Gunilla och Sudden, Eva och Gaia, Korall och Quling (de kom lite senare) och som sagt Lars & Berit med Valle och själv hade jag bägge flickorna med mej. Ett skapligt gäng blev det i alla fall så här mitt i veckan.

Vi hade bestämt att vi skulle köra fältjobb men vi lade även till en dirigering och sedan avslutade vi med en markering.

Här är det Eva och Korall som jobbar. Susanne tittar på.
Här är det Eva och Gaia som jobbar. Susanne tittar på.
Fältet låg på ett hygge i en brant backe, uppe på backen och även bakom.
Fältet låg på ett hygge i en brant backe, uppe på backen och även bakom.

Inte ett helt lätt fält då de hade medvind och terrängen var rätt så knepig men alla hundarna fixade det riktigt bra.

Ulla kollar också liksom Berit
Ulla kollar också liksom Berit medan Susa bara har ögon för matte
Lars filosoferar och Valle tittar på Gaia när hon jobbar
Lars filosoferar och Valle tittar på Gaia när hon jobbar
Gunilla och Sudden står lite i bakgrunden
Gunilla och Sudden står lite i bakgrunden
Piga och Garbo tränar passivitet. Garbo passar på att lägga sig och vila
Piga och Garbo tränar passivitet. Garbo passar på att lägga sig och vila

Var och en fick bryta när man ville för att hämta en dirigering och sedan fortsätta jobba på fältet. Det låg 15 dummisar ute och de flesta jobbade en och en, Rissla och Piga jobbade tillsammans. Naturligtvis fick var och en bryta fältjobbet när de ville för det var rätt stort och rätt svårt. Bästa träningen är ju när man ligger på gränsen men bryter innan det blir stopp.

Som avslutning så fick de en markering som kom mitt i backen på fältet. Var och en fick välja om man ville ha en enkel eller en dubbel. Ulla stod över och kastade åt oss andra i stället. Fina höga och långa kast blev det. Lite knepigheter för hundarna beroende på att vi dels använde fältet, dels att det var ett kalhygge med gröpper, ris, stenar osv, medvind och det faktum att de låg ”gamla” vittringar efter fältjobbet. Några ”gör om gör rätt” blev det för några men alla hundarna löste uppgifterna, antingen första försöket eller när man gjorde om. Tror att de fick med sig en liten erfarenhet att bearbeta när det var dags för vila.

Igår när vi gick vår runda var det faktiskt lite vitt på backen igen. Inte mycket och de smälte förstås bort efter någon timme men nog märker man att det är aprilväder.

150424
De ser inte alltför glada ut trots att bollkastaren var med

Idag hade jag tänkt jobba lite på tomten men det har regnat och blåst kallt och bara + 2,6 grader så det blev kojdag för oss alla, även för flickorna (förutom morgonrundan som turligt nog var regnfri).

Här passar flickorna på att sussa gott.
Här passar flickorna på att sussa gott.

Bästa att vila riktigt idag och ladda batterierna inför morgondagens samträning i Bensjö.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =