Lite viltträning och samträning…

…. har det varit i veckan. Jag tog fram en kråka, kaja, skata, duva och and som jag tänkte Ultima skulle få apportera. Hon har ju bara tränat med fågel en gång tidigare och då var det bara kaja, kråka och duva.  Viltet var upptinat och klart på fredagen… men det regnade och regnade och regnade. På eftermiddagen blev det uppehåll en liten stund så vi for upp till Bodtjärn men när vi kom dit hade det börjat regna igen. Nåja, det regnade inte så mycket så jag tänkte att nu kör vi!

Stoppade fåglarna under några granar för att försöka hålla dem torra och fräscha så de skulle hålla en gång till, hade jag tänkt. Lilla Ultima skickades ut på sök… och sökte gjorde hon. Hon besökte alla platserna men någon apport blev det inte. När hon gjorde nya besök så stoppade jag henne, gick dit och kastade fågeln som hon gladeligen tog. Detta upprepades med alla fåglarna. Hmmm… det går ju inte sluta så tänkte jag så jag lade ut dem på samma plats igen. Skickad ut… och ta mej sjutton, nu tog hon dem och kom glatt och stolt med alla. Anden hade hon i och för sig liiite bekymmer med. Hon tog tag i vingen och försökte lyfta men det gick ju inte så bra. Släppte och satte nosen i vädret och det såg ut som hon sa Ah va faan, tog ett riktigt grepp om buken och kom stolt som en tupp med den. Älskade lilla vän. <3

Piga fick en dirigeringsapport som jag skjutit ut bakom näckrosorna på tjärnen innan jag tog ner dem dit. När hon var två tredjedelar på väg så fick Garbo en markering i nästan samma riktning. Piga brydde sig inte alls. Behöver jag säga att jag åkte hem rätt så nöjd över mina flickor?

Idag, söndag, var det dags för samträning vid Loktjärn.  Sex ekipage (+ Jane och Uffe som bara gjorde markering, linjetag på vatten) dök upp och vi hade väldig tur med vädret. Spegelblankt och solen kom fram efter en liten stund. Vi skulle samlas klockan 11 men vi var nog där till halv  då det är lite stök med att få med sig allt ner till tjärnen. Mats hjälpte mej att ta fram båten för han var redan där när vi kom.

Ultima fick börja med att hämta en markering som kastades från båten i mitten av tjärnen. Sedan lade Mats ut en ny dummy på ungefär samma ställe medan hon simmade in och sedan backade han med båten. En mycket nöjd matte konstaterade att hon satt lugnt kvar i kast, gick ut på linjetaget och höll i och inlevererade sina dummisar snyggt och prydligt. Det enda som fanns att anmärka på var att hon skakade sig innan leverans av den första men det förlät matte utan problem.

När alla var samlade började vi med att lägga ut en rad dummisar utmed bortre kanten av tjärnen. Dessa togs sedan in på dirigering av hundarna. Alla, utom Joy och Nitro som stod över, tog  in två vardera. Garbo fick också ta en dirigering till hennes stora glädje.

Sedan var det förstås det obligatoriska fikat. Vad vore en träningsträff utan fika? Tyvärr blev det inga foton förrän på slutet och tyvärr fick ag inte med Jane och Uffe. 🙁

Tina & Nitro
Tina & Nitro
Pia bakom Garbo. Pias flat anas i bakgrunden...
Pia , i  förgrunden  Garbo. Ser ut som om den senare tycker det är varmt…
Thord övervakade att vi skötte oss som vi skulle
Thord övervakade att vi skötte oss som vi skulle
Ultima satt på sin lilla kulle och höll också koll på oss...
Ultima satt på sin lilla kulle och höll också koll på oss…
... när hon inte låg och vilade. Älskar denna lilla varelse som bara är...
… när hon inte låg och vilade. Älskar denna lilla varelse som bara är…

Efter fikat började vi med att Pia och Joy fick en markering på vatten och sedan linjetag till samma ställe (precis som med Ultima fast till andra sidan tjärnen).  Detta upprepades med Tina och Nitro innan de andra (utom Garbo)  fick jobba på ett stort fält med  dummisar.

Vi gjorde ett jättefält med 20 dummisar. Garbo stod förstås över men Valle, Piga, Hasse och Aska jobbade en och en på greppat. Dummisarna låg  i skogen, på några öar i tjärnen och i skogskanten på myren, mao ett mycket stort och tungsprunget fält.

Här står vi på rad. Mats har skickat Aska, Henrik och Hasse, Piga och Lars och Valle i förgrunden
Här står vi på rad. Mats har skickat Aska, Henrik och Hasse, Piga och Lars och Valle i förgrunden

Pia lade sedan ut ett mindre fält som Nitro och Joy tog in. Jag bad Mats att kasta först en dubbelmarkering till Garbo och sedan fick Ultima en markering och ett linjetag till andra sidan tjärnen. Det enda som fanns att anmärka på var att hon vägrade att gå i från annat stället än där hon gått i på markeringen. Trodde det skulle bli lite lättare igång en meter till vänster men se de tyckte inte Ultima… Förlåtet för denna gång men kanske något vi ska ha i tankarna framöver.

När vi var färdiga ville Henrik ha en likande övning till Hasse men med två linjetag istället för ett, vilket utfördes till belåtenhet.

Ultima fick träffa Enzo, Tinas lilla valp 13 veckor gammal. De såg nästan jämnstora ut men det tyckte kanske inte Enzo…

Ser nästan jämnstora ut trots ålder....
Ser nästan jämnstora ut trots ålder….
Hmm... vet inte om jag vill träffa dej ser Enzo ut att säga
Hmm… vet inte om jag vill träffa dej ser Enzo ut att säga
Jo men jag är ofarlig!
Jo men jag är ofarlig, jag lovar!
Näe... huvva!
Näe… huvva!
Matte HJÄLP!!!
Matte HJÄLP!!!

Det går fort när man har roligt! Klockan var nog runt halv tre, tre när vi åkte därifrån. En riktigt skön söndag som meteorologerna på tv hade spått regnig men som i verkligheten bjöd på riktigt fint sommarväder. Tack alla ni som vara där!

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 20 =