Man måste smita iväg från plikterna ibland för att hålla sig på fötterna!

Det har varit fullt ös hos oss nu ett tag. Sålt grejor som folk har hämtat, provat plocka undan allt eftersom för att tömma kök och allrum till måndag morgon då renoveringen sätter igång. Det innebär att det blir bara någon liten ”dutt” då och då som flickorna får uppmärksamhet. Det är tur att de är fogliga och sköter sig riktigt bra även fast det ränner folk både ute och inne.

Idag t ex så var det folk som ansvarar för återställningen efter fibergrävningen här. Jag vet inte hur många de var men de körde bort stenarna, lade först bark och sedan matjord där det behövdes.

Stenhögen vid vägen blev bortforslad.
Här var det tre fyrhulingar med släp, folk som lastade av och krattade…
Stenarna vid vägen blev också bortforslade
Stenarna vid vägen blev också bortforslade

Även vägen fick lite grus där det var grävt. De ska tydligen komma med lite gräsfrö också så vi är hoppfulla om att gräsmattan blir återställd.

Lars och Berit kom också en liten sväng så det blev lite fika innan jag och Piga smet iväg från min ”att-göra-lista”. Det behövs för själen för annars tror jag inte att jag skulle orka. Tack och lov för mina flickor som håller mig, både till kropp och själ, i trim.

Idag tränade vi på Gålön där vi blivit inbjudna till träning hos Anders Jönsson. Han hade en ny liten valp, mycket trevlig och halvsyster till Lars och Berits Valle om jag inte minns fel. Jättemysig liten krabat. Hon hängde med lite över allt men störde inte på något vis.

Vi började med att Piga fick några vattenmarkeringar från båt. Något som också är eftersatt i år, hugaligen vad vi har missat mycket i år.

Anders med sin lilla valp
Anders med sin lilla valp

Efter en lite tveksam start, simmade hon ut i rak linje mot markeringen  (den andra) men så vek hon och hamnade fel (den första spikade hon). Vid andra försöket spikade hon bägge och de tredje blev lite som det första… Mer träning behövs!

När markeringarna var klar gick vi tillbaka till bryggan och Piga fick två dirigeringarna ut till två konstgjorda öar. Den första dirigeringen blev inte som jag tänkt, den andra var väl i alla fall godkänd.

Därefter hoppade jag och Piga i båten och vi gjorde samma sak för Sky och Anders. När jag Piga skulle hoppa i båten kom jag på att jag faktiskt inte hade tränat henne på att åka båt. Aja baja! Lite skeptisk var hon till att börja med men det gick snabbt över. Vi fick lite sällskap runt båten också. En nyfiken andmamma med sina telingar simmade runt båten och runt dummisarna som jag kastade till Sky.

Piga fann sig ganska snabbt tillrätta i båten.
Piga fann sig ganska snabbt tillrätta i båten.
Naturligtvis blev hon lite nyfien...
Naturligtvis blev hon lite nyfiken…
... när andfamiljen snurrade runt båten.
… när andfamiljen snurrade runt båten.
De simmade fram och tillbaka...
De simmade fram och tillbaka…
... och när jag kastade dummyn var de tvungna att kolla vad de var
… och när jag kastade dummyn var de tvungna att kolla vad de var som plaskade

Vi avslutade dagens träning med några landmarkeringar. Den första som Piga fick var under all kritik. Den andra av dubbeln hittade hon inte trots hjälp och trots att hon måste i stort sett ha trampat på den. Den andra dubbeln gick bättre och den sista spikade hon. Då avslutade vi dagens övningar, man ska sluta när man är på topp.

När vi kom hem tog jag med mig Garbo och åkte till Hoviken så hon också fick bada lite. Nu kastade jag bara lite bollar med chuck it men jag tror att hon blev rätt så nöjd med det. Huvudsaken att hon och jag gjorde något på egen hand och tass. Jag undrar ibland om hon känner hur mycket jag älskar henne. Hon är, för mej, riktigt speciell och jag blir mjuk i själen när jag tänker på henne. Synd bara att hennes  kropp inte hänger med riktigt som både hon och jag skulle vilja men vi gör det bästa av situationen. Jag vill ju att hon ska vara med oss så länge som det är möjligt och hon själv vill… och det gör hon i alla fall ännu så länge!

I morgon är det risk att jag inte hinner med något alls med flickorna bortsett från morgonrundan. I morgonkväll ska det vara helt tomt och förberett för renoveringsgänget.

Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 1 =