Man ska inte ropa hej…

Man ska ju inte ropa hej förrän man är över bäcken. Jag trodde att Ultima var på bättringsvägen…

Lilla Ulligulli!
Lilla Ulligulli!

I natt vaknade hon halv 2 och skulle ut och bajsa. Inget konstigt med det egentligen för hon hade hoppat över efter sista maten. Somnade om och vaknade halv 6 med att hon hulkade. En liten spya med mat kom upp men hon lade sig sedan och somnade om utan att behöva ut igen. Vid halv 7 var det Piga som tyckte att nu är det morgon… Det tyckte inte jag men ut skulle hon. Även Ultima följde med ut och pinkade.  Vi gick och lade oss en stund till.

Efter maten vid hav 8 var hon ut och rastade av sig och sedan var det full fart.

Det blev det på kisseriet också tyvärr. Minst en gång var 5:e minut. Ringde veterinären (skulle ändå rapportera hur det gått). Hon tyckte vi skulle ta ett nytt kissprov och skicka för odling men det kunde jag göra hemma och sedan komma in med. Med hjälp av en soppslev gick det galant denna gång att ta provet. Skulle också ta tempen men där gick jag bet. Hade 3 termometrar, alla batteridrivna. Alla batterier slut, inget i reserv.

Åkte i alla fall in med provet och hon testade även med sticka och där fanns det inga fel. Vi skulle fortsätta med de penicillin som vi har och dessutom fick jag recept på previcox som hon ska får en halv tablett om dagen av. Kanske det blir bättre, hoppas, hoppas.

Det innebar i alla fall att istället för att skjutsa Thord till massör och sjukgymnastik så fick vi ställa in det och jag åka in till Östersund för att hämta ut medicinen (finns inte i Bräcke). Var in på 5 ställen för att få tag på batterier till febertermometrarna men gick bet. Ingen hade!!!

Ultima fick previcox vid maten på eftermiddagen och nu på kvällskvisten så har det lugnat ner sig igen. När hon är igång så blir det ca 4 gånger i timmen och det är ju lite lättare att leva med men hoppas förstås att hon ska få slippa detta elände och istället vara med om lite roliga saker.

Piga leker med henne ibland så lite kul är det nog allt. Hon gör också allt för att ställa sig in när hon inte är så populär.

Tur att man har lång tunga så man kan blidka lite....
Tur att man har lång tunga så man kan blidka lite….

Lite kul har hon ju också när jag torkar golv. Önskar jag kunde både skura och filma samtidigt, garanterat skrattvänligt. Oförargligt men kul! Önskar bara att golvtorkandet tar slut någon gång…

Ibland tycker Garbo och Piga att det är skönt att vara på tu man hand…

Istället för morgonrunda blev det kvällsrunda men de tyckte nog att det var skönt att det över huvud taget få röra på sig idag. Nu hoppas vi i alla fall att det ser bättre ut i morgon!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 4 =