Flera trevliga besök, finväder och löpande flickor…

Under senaste veckan har det varit full rulle. Garbo började löpa och några dagar senare började Piga. Hade förstås önskat att även Ulli började löpa men ännu finns det inga tecken på det.  Få se hur det blir fram över då hon sänker kortisondosen ytterligare och bara ska ha en tablett varannan dag nu en månad. Sen hoppas jag att detta är över.

Hennes päls är tunn och hon får skavsår på bakbenen från hasen ner till tassen som också har lite problem. Vi pysslar om och smörjer och sätter på ”bindor” på bakbenen när vi ska ut och nu äntligen verkar det vara på rätt väg.

Hon är väldigt tacksam att pyssla om, lilla Ulli. Hon brukar också få lite massage när vi är färdiga och då njuter hon verkligen. Jag passade också på att inventera min ”klotånglåda”. Många tänger var det, 17 stycken dvs lika många som vi de hundar vi haft. Får se vilken vacker dag jag gör någon riktig koll och slänger de som är slöa.

Här är lilla Ulli bandagerad och fit for snowrace.

Förra lördagen kom det kärt besök från Dalarna. Ingegerd och Gustaf med Ronja, Sita och Flisan kom och förgyllde några dagar. Förutom en utflykt till restaurang Chili för lunchbuffé på söndagen så blev det förstås lite turer med flickorna. Dummisar följde självklart med. På söndagen var det väl lite si och så med resultaten men för vår del kanske det var en överraskning att få jobba lite. Ulli glömde totalt bort både sitt och stanna kvar och vad visselsignalerna betydde.

Här är Flisan ute på sök efter en markering. Mycket snö gjorde att det inte var speciellt lätt…

De andra satt snällt och väntade intresserat på sin tur.

På kvällen hade jag planerat att korka upp  en champagneflaska för att riktigt få fira Sitas norska och därmed och nordiska championat och även Piga fick vara med en sväng för hennes svenska och norska championat under fjolåret. Ingegerd och Gustaf hade haft samma tanke så det blev en ny champagneflaska på söndag kvällen. Med andra ord blev de ordentligt firade även om det tog lite tid.

På måndag blev det en tur till Alexisbacken för lite markeringar och en och annan dirigering. Nu var även flickorna mera alerta  så jag tror vi var rätt nöjda allihop. Som grädde på moset var det strålande solsken också.

Förväntansfulla flickor väntar på att få göra ett sök….

Gustaf lade ett antal dummisar i skogsbacken. Lätt som en plätt sa duktiga flitiga flickor.

Ett liten samlingsfoto blev det förstås också. Från första raden vänster: Garbo, Piga, Ulli, Ronja, Flisan, Sita.

Trevligt umgänge blev det förstås resten av dagen och kvällen. Även hundarna kom gott överens och lite tomt blev det allt när de åkte på tisdag förmiddag.

Träningslusten var fortfarande kvar så jag och flickorna gick en tur till Alexis igen och gjorde lite dirigeringar och markeringar till deras stora förtjusning.

Solen sken men allt eftersom dagen gick så mulande det på.

Torsdagen var fulltecknad för omvårdnad av bilen och proviantering. Besök på verkstad, tvätt och besiktning… Av det sista blev intet. Motorlampan började lysa igen på väg till besiktningen!!! Nu bestämde vi med verkstaden att vi skulle byta de sista två landasonderna också. Sedan ska det väl var själva den om det dyker upp något mera. Grr… Trösten var att de på besiktningsmannen var mycket tillmötesgående. Avbokade tiden och fixade ny tid.

På torsdag eftermiddag fick vi besök av Lena Hildingsson och söta goa Nojja. Mycket trevlig golden! Ulli har nog inte blivit riktigt bekant med någon golden tidigare. Sett någon har hon nog men inte umgåtts så hon var lite fundersam men inbjöd till lek. Piga var lite reserverad men även hon tinade upp när vi gick en runda så de fick bekanta sig med varandra.  Tyvärr har jag inget foto, blev alldeles bortglömt.

När de åkte på fredag förmiddag  sken solen och jag fixade undan lite måsten och tog sedan med flickorna och gick  skoterspåret neråt byn.  Tyvärr började molnen dra ihop sig så det blev bara lite solglimtar. Träningen gick ganska bra förutom att jag får ta itu med inkallning under näsarbete med Ulli. Finns noll öron när näsan är på.

Ulli får alltid lång tunga men så flyger hon fram också även om det är djup snö.

Kyrkklockorna började ringa klockan tre så vi fick lite ”bakgrundsmusik” till jobbet.

I morse sov flickorna för en gångs skull länge… men då var det någon annan i huset som inte gjorde det. Kan inte påstå att jag vakande på gott humör men som tur var så är det kalasväder  så humöret steg under morgonrundan.

Det var dock lite moln kvar i morse när vi gick så solen gömde sig ibland.

Över Sundsjön var det soligt och fint.

Flickorna var på alerten!

Passivitet tränas gärna och ofta under morgonturen och ibland så blir de förevigade.

Så fort jag har ätit lunch ska vi åka ner till sjön och gå en tur där också. Man får ju passa på att utnyttja finvädret så länge som det varar.

Hoppas ni också har finväder och tillfälle att njuta av det!

Marith

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =