När man får oväntat besök får man energi även utan Gevalia!

I söndags var Lars & Valle, jag och hundarna  ute och rekade lite inför samträningen nästa söndag. Det var rätt soligt men blåste kallt men jag tror att vi fick till rätt roliga övningar. Vi passade på att låta hundarna jobba lite också förstås.

Lite passivitet...

När vi var på väg hem ringde Ingegerd och talade om att hon och Gustaf tänkte åka upp och hälsa på oss om vi inte var upptagna. Så kul! Självklart var de välkomna. De skulle komma på måndag för Gustaf var på träning med hundarna på eftermiddagen så det skulle bli lite sent att åka då på kvällen.

De kom vid 14-tiden och efter att vi fikat lite åkte vi ner till ängarna nere vid kyrkan och tränade en stund. Thord och Ultima var också med och Ultima fick vara ”bak i skuffen” ensam för första gången. Vi skulle skjuta lite med apportkastaren också så Ingegerd höll ögonen på henne lite då och då. När vi skulle till att skjuta gick hon till bilen men då hade Ultima smitit fram till baksätet och lagt sig där och sov…. Hon fick förstås ligga kvar tills vi var färdiga och hon reagerade inte på skotten.

På kvällen åt vi lite och surrade en del för det finns ju en rätt mycket att avhandla trots att det inte var så länge sedan sist, 4 veckor närmare bestämt, då vi ju sov över hos dem när vi hämtade Ultima.

Vi bestämde att vi skulle ut och träna igen på tisdagen och Lars och Valle skulle också hänga med. Även då var det sol men kyliga vindar men tack och lov inget regn (kom en skur sedan vi kommit hem).

Här fick hudarnna turas om att gå på närsök
Här fick hudarnna turas om att gå på närsök

Även så var Thord och Ultima med. Ultima fick sitta i Gustaf och Ingegerds bil en stund eftersom de har bur. Då grät hon högljutt ganska länge så till slut fick Garbo sitt och hålla henne sällskap. När det var dags för fika och Ultimas mat, kom jag på att hennes mat stod kvar hemma på diskbänken. De andra fick börja och fika medan jag och flickorna åkte hem. Ultima fick äta sin mat hemma i lugn och ro innan vi åkte tillbaka.

När vi fortsatte träningen fick Ultima återigen lägga sig bak i bilen. Tänkte att hon skulle vara trött och sova och trött var hon… Det var bara det att hon denna gång klättrade fram till förarsätet och lade sig där och sov. Nu är vi förstås ute efter en hundbur passande Volvo V70. Om någon av er som läser detta har någon eller vet om någon som har en begagnad till salu så hör av er!!!

På kvällen åt vi lite gott och satt och pratade i godan ro. Lilla Ultima hade väl varit lite väl sysslolös så hon hittade på lite på egen hand… eller tass… Först tyckte jag det var något konstigt som lät så Ingegerd gick ut till hallen och tittade. Då hade hon hittat Ingegerds skor men själva skon var det inget fel på, däremot så rök dekorationerna.

Nåja, Flisa höll igång och lekte med henne en bra stund och sedan gick Ultima och lade sig i gamla hundsängen som står i vardagsrummet. Tyckte efter en stund att jag hörde något ljud som jag  inte kände igen….

Vadå? JAG har inte gjort något. Jag har bara legat och sovit jag...
Vadå? JAG har inte gjort något. Jag har bara legat och sovit jag…

Nu är sängen kastad. Tur att det var tänkt att den skulle kasseras då den redan var lagad flera gånger om och när jag flyttade på den gick fingrarna igenom fuskskinnet så det var nog dags i vilket fall som helst.

Idag skulle Ingegerd och Gustaf åka hem och Thord hade både massör och sjukgymnast inbokad men vi hann iväg och träna vid Alexisbacken en liten sväng innan det var dags.

160420e
Solen sken även idag men ack så kyliga vindar.
Vi hade 5 olika målområden som det fick cirkulera och turas om att gå till tills alla varit på alla ställen
Vi hade 5 olika målområden som det fick cirkulera och turas om att gå till tills alla varit på alla ställen

160420c

Tusen tack för trevligt besök och energiboosten, Ingegerd & Gustaf!

I måndags kväll när vi satt och åt fick vi mail från Bente och ”Norske” Max med lite bilder och en länk till en inslag som de gjort på TV2 i Norge. Det var först i kväll som jag hade tid att titta på länkarna och det vill jag förstås gärna dela med mej av så om ni vill se vad Bente och Max sysslar med så titta gärna på länkarna:

https://www.dropbox.com/s/k5eyvw1bl44fkkx/N-LAVINEHUND-240316-CBE-1830.mp4?dl=0

https://www.dropbox.com/s/zglgtea78hh39xa/TV2%20P%C3%A5ske%20Live%20Hovden%20Luftambulansen%201.mp4?dl=0

https://www.dropbox.com/s/rdir9obtrjeawcy/TV2%20P%C3%A5ske%20Live%20Hovden%20Luftambulansen%202.mp4?dl=0

Så trevligt att få ta del av vad de sysslar med! Tusen tack för bilderna och länkarna Bente & Max!

Avslutar med ett grattis till ´”divan” Ultima och hennes syskon. De fyller ju 3 månader idag!

160420a

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − nio =