Nu händer det något… äntligen!

Ja så sa nog flickorna i söndags. Jag var sekreterare på SSRK/JH’s funktionärsprov i lördags. Mycket trevligt och välarrangerat av Jane och Henrik. Anders Hallgren var domare och det var han även i fjol på Litsprovet då jag också var hans sekreterare så det fungerade rätt bra, tycker jag.

Det var både nkl och ökl och resultatet var väl inte så högt. Totalt några 3:or, en 2:a och en 1:a (grattis Anders om du läser detta!). Provet i sig var väldigt trevligt upplagt med lite klurigheter men inget oöverkomligt. Det som fällde många (kanske) var att det fanns en råka som kanske inte alla hade råkat på (:D).  Bra väder med bara ett par små regnskurar. Temperaturen var precis anpassat till aktiviteten.

Här är det Helen och Viggo som ska göra den första vattenmarkeringen.

Rune satt i båten på andra sidan ön och kastade markeringsänderna, totalt två men som enkelmarkeringar.

Viggo på väg in

Anders höll koll på vad som händer

Även publiken höll koll. Här var det ökl där den ena hunden hade en vattenmarkering till en ö på andra sidan tjärnen medan parkamraten pustade ut efter en ”landdirigering” som gick över 4 öar.

Fältet var lika som i nkl men med större avstånd och ett vilt låg på en ö lite längre ut. För nkl låg det en på en liten tuva några meter från strandkanten. Fältet gick utefter tjärnen och upp mot en kulle med gles skog.

På  söndagen hade jag inbjudit till prov-prov med godkännande och hjälp av Jane och Henrik. Vi körde nkl och ökl med samma upplägg som lördagen och även samma vilt. Det blev totalt 4 nkl-hundar och 3 ökl så Piga fick också vara med som parkompis, till hennes stora förtjusning ska sägas! Hon fick göra ett riktigt fält eftersom det blev missförstånd över en kråka som vi trodde var kvar men som redan var intagen. Lite extra motion alltså. Iof inget som hon hade något emot..

Ulli fick förstås starta. Det var ju henne som jag ville testa och känna på pulsen. Jag måste säga att jag tyckte att hon skötte sig rätt så bra.. förutom att hon inte var villig att ta råka som fanns både i fälltet och på den dubbla markeringen på land (kråka + råka). Fick uppmana henne ett par gånger innan hon kom med den och på fältet så låtsades hon inte se den. Gick naturligtvis med henne en bit och skickade henne på den ca 15 m ifrån och då gick det bra.  I övrigt var det kanske bara att hon droppade den första anden från vattnet framför fötterna och skakade sig som jag reagerade negativt på. Får förstås skylla mej själv eftersom jag inte blötte henne innan. Det räckte tydligen inte med bara regnet… ha ha. Ja det regnade en hel del. Inget skyfall men ganska jämt strilande. Tur att det inte var kallt. Precis när Ulli skulle till att jobba och innan hon var klar sken solen också en stund.

Nu har vi tränat på råka, både igår och idag. Idag gick det rätt bra så det blir en test till i morgon med råka på fält så får jag se hur det går. Vi ska dessutom ut och träna lite hos Lars och Valle men det blir på dummy. Kanske blir det så jag anmäler till Lit… I stort kval om det faktiskt. Till helgen ska vi på kurs med Trond och Aase och Piga ska på kollo hos Potifar. Synd bara att anmälningstiden till provet går ut i morgon.

För övrigt har det varit lite egen träning sedan sist och ibland tillsammans med någon annan. Ulla och jag körde en viltträning vid Loktjärn förra veckan, trots värmen. Lite bilder blev det också faktiskt.

 

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =