Ny dag nya utmaningar…

När man vaknar nu på morgonen får man en energiboost av lilla Ultima. Full fart från start. Som tur är kan hon även koppla av och sover ibland ett par timmar i stöten. I morse vaknade hon vid halv sju igen. En mycket lämplig tid om man frågar mej men det gäller att vara snabb i rörelserna så man hinner nerför trappen (jag bär henne ner förstås) för att släppa ut henne i rasthagen.

När hon fått mat så har hon en stund med aktiviteter:

Vilken ska jag välja?
Vilken ska jag välja?
160322b
Jag tror jag tar en här…
160322c
Det här var något att bita i det.
Jippi!
Nu har jag dej!

Det blev också lite ”lärdomar” i livets skola idag. Dags att dammsuga så centraldammsugaren blev undersökt och godkänd tror jag. I och för sig så håller hon sig på lite avstånd när matte är igång som mest men ligger den stilla måste man ju kolla vad detta är för något. Nyfiken men inte dumdristig skulle jag vilja säga att hon är.

Vid halv 12 åkte jag och Garbo till Östersund. Jag skulle uträtta några ärenden och Garbo skulle ta ett nytt blodprov. Jag behövde inte vänta på svar då de skulle ringa upp och ge besked. ”Vår” veterinär skulle inte vara där förrän på torsdag men det bestämdes att någon annan kunde ringa och tala om ifall det fortfarande gick åt rätt håll eller om det rent utav rättat till sig. Veterinären skulle sedan höra av sig om det var något som skulle förklaras. Tyvärr har vi inte hört något så man kan ju undra om det är för att det inte var så bra… Hoppas att de bara glömde…

160322e

Sköterskan som tog blodprovet sa, när Garbo luktade på hennes ansikte, att det är inte alla hundar som man uppskattar att ha nosen så nära ansiktet men när det är Garbo så känns det tryggt. Finns många som man absolut inte vill att de ska ha nosen i ansiktshöjd…

Under tiden som vi var borta hade Piga och Ultima samsats rätt bra. Låg och sov i nya sängen (Piga låg där först men hon tillät Ultima att komma och lägga sig). Kissat två gånger utomhus, Thord hade faktiskt hunnit med att släppa ut henne.  Det går ju inte så fort för Thord så jag var lite fundersam hur det skulle gå. Piga fick vara hemma då Ultima följer henne både ut och in så om det skulle bli något problem (vilket inte var troligt men ändå) så skulle det bara vara att ropa på Piga.

160322f

Garbo tycker fortfarande att det är en liten jobbig sak och vill helst bara undvika henne. Det brukar ju ta ca en vecka innan allt börjar bli rutin och alla har förstått att nytillskottet är här för att stanna. Då kanske hon kan tala om hur hon vill hade Garbogumman, istället för att försöka fly fältet.

Just nu har friden lagt sig så nu tänker jag njuta av Parneviks en stund.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + tio =