Oj, nu är mars redan över!

I morgon får man se till så man inte blir lurad… april, april! 😀

Någon riktig vår eller vårkänslor har ännu inte anlänt, kan jag tycka. Visserligen töväder med plusgrader men det känns lite trögt.  Lilla Utima får utforska naturen i små portioner ännu så länge. Näsan använder hon i alla fall mycket flitigt:

Att torka tassarna innan vi går in betyder att vi måste sitta stilla på bänken på bron.

Det ska börjas i tid...
Det ska börjas i tid…

Igår fick hon följa med när jag skulle till affären. Hon fick sitta bak i ”skuffen” med Garbo och Piga och efter några första oroliga 100 meter gick det sedan alldeles utmärkt. Thord var också med och hon hade varit tyst och stilla hela tiden medan jag var in och handlade. Skönt!

Hon har ju dreglat rätt så mycket, speciellt när hon sover och vi har funderat en hel del på vad det kan bero på:

När ho sover så rinner det ur munnen....
När hon sover så rinner det ur munnen….
... en riktig pöl blev det till slut
… en riktig pöl blev det till slut

Enligt veterinär så är det inget farligt så länge som hon är pigg och kry i övrigt. Det brukar gå över av sig själv och man vet inte riktigt vad det beror på. Idag har det faktiskt varit bättre så jag tror och hoppas på att det återgår till det normala.

Hon har också kissat väldigt mycket och ofta men inte på natten vilket också fått oss att fundera en del. Hon har fått askorbinsyra i förebyggande/botande syfte  om det är UVI som är på gång. Lite märkligt ändå för hon håller sig upp till 7 timmar på natten.

Vi kom dock på en trolig orsak… Hon har druckit rätt mycket vatten i ”okynne” som vi säger på jämska. När Garbo har druckit så har hon druckit, när Piga har druckit så har hon druckit och så har hon gått dit och druckit på eget initiativ dessutom. Nu har jag satt upp vattenskålen och gett Piga och Garbo mera vatten på maten istället. Ser jag att de är törstiga så sätter jag ner vattenskålen just då medan jag står där. Som det ser ut så har vi fått det förväntade resultatet, mycket mindre kiss idag.

Idag kom Lena och Anton och hälsade på. Anton fick hon inte träffa men väl Lena som hon fann tycke för så klart (tror det var ömsesidigt 😉 ).

 

160331e

Anton och Lena, Piga och jag var ut och tränade en stund först. Vi gjorde några dirigeringar, markeringar och ett sök i kuperad, så gott som snöfri (!), terräng. Uppskattades mycket av de fyrbenta. De tvåbenta uppskattade de fyrbentas, riktigt bra, genomförda jobb.

Nu ikväll har lugnet lägrat sig. Lite då och då får vi höja på ögonbrynen. 😀 Ikväll var det Garbo och Ultima som utlöste den reaktionen. Garbo har ju varit lite avvaktande, går gärna ifrån när Ultima kommer för nära men icke i kväll:

160331f
Garbo är som en varm och mjuk madrass, tycker Ultima

Något som är riktigt roligt att se är Pigas försiktiga och förståndiga lek med Ultima:

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =