Ojejoj som husse brukar säga….

Ja lite ojejoj är det allt när man har förmånen att ha en hund som Garbo. Helt otroligt fantastisk tycker jag att hon är. På måndag kväll piggnade hon till helt okey.  Åt så småningom och gjorde både ettan och tvåan. Så länge som jag hade henne under uppsyn så fick hon vara utan krage men till natten fick hon ha den på.

Det såg ut som hon tyckte det var lite obekvämt men hon sov rätt gott hela natten. Vände sig några gånger. Själv sov jag väl inte så gott, sov på aga… På morgonen när hon hoppade ur sängen fick hon ena frambenet innanför kragen men utanför halsbandet som den sitter fast med. Inte så bra…  🙁 men det löste sig.

Igår tog vi det väldigt lugnt. Tänkte att den dagen var hennes. Allt gick väl hela dagen förutom att hon inte gjorde nummer två. Var lite rädd att hon skulle ha blivit hård i magen. Hon har ju alltid velat vara lös när hon ska ”uträtta sina ärenden” och nu ska hon koppelrastas tänkte att kanske har det med saken att göra. Hon fick också vara utan kragen hela dagen.

Nåväl, det blev kväll så småningom och dags att gå och lägga sig. Chansade faktiskt och lät henne slippa kragen även då eftersom hon inte gjort någon tillstymmelse till att intressera sig för sina operationssår. Allt gick väl, vi sov gott både hon och jag hela natten (ja även Piga och husse förstås).

I morse upptäckte jag ett mörkt streck över magen när hon hade sin vanliga morgonritual sedan hon ätit. Jag brukar göra lite morgongympa medan de äter och sedan har vi en liten gosstund men om de blir färdiga långt före mej så blir hon lite otålig. Då lägger hon sig på rygg framför mej och sprattlar lite (det har hon förresten gjort sedan första dan hon kom till oss).

Blev lite fundersam över vad detta är
Blev lite fundersam över vad detta är

För att få reda på vad detta kunde vara frågade jag på sidan Vetbase på Facebook och  då var det så enkelt som tejprester som de fäst skyddsduken med (var dock inte kladdigt som det brukar efter tejp eller plåster). Jag hade provat tvätta med vatten men utan resultat. Fick tips på att använda barnolja eller kokosolja.

Vi har även fuskat lite mera under dagen. Hon har fått gå ner till skogen i koppel men när hon uträttar sina ärenden får hon faktiskt vara lös. Hon lyssnar när jag säger att hon ska ta det lugnt så just nu fungerar det jättebra. Ja man kan ju som sagt var säga ”ojejoj” vilken underbar hund hon är, min hjärtegoda Garbo.

Just nu ligger flickorna i soffan och sover. Det lite underliga är att nu håller sig Piga på sin kant. De har legat som ler och långhalm ända tills Garbo kom hem från operationen… Jag vet inte om Garbo kanske på något sätt talat om att hon inte vill ha henne för nära eller så är det för att jag så åt Piga när hon ville lukta på Garbos sår när hon kom hem. Operationssåren ser för övrigt jättefina ut (peppar peppar).

Tur att det finns sköna, skilda sovplatser när man så vill... :D
Tur att det finns sköna, skilda sovplatser när man så vill… 😀

Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =