På bättringsvägen?!?!

Ja vi håller tummarna och tassar just nu. Det ser rätt bra ut för lilla Ultima. Nu börjar kisseriet anta normala valpkissande. Dessutom börjar hon visa tydligare vad som är på gång. Den enda gången hon missat idag så var det precis vid dörren. Vårt fel alltså.

Full fart är det förstås, speciellt på morgonen.

Vi har även börjat träna passivitet i olika situationer. Det börjar ta sig vid maten. Nu kan hon sitta tills hon får kommando… i alla fall några sekunder. 😉 Vi har inte provat om hon kan sitta kvar även när de andra två blir serverade men det kommer nog så småningom det också. Verkar som hon förstår vad jag menar.

Vi tränar också att hon ska ha halsband på sig. Det går riktigt bra nu. I början var hon väldigt irriterad och kliade sig var och vartannat steg men nu är det mer sällan. Om man vänjer henne vid halsbandet först så blir det lättare när vi tränar att gå i koppel.

Hon är så stilig! :D
Hon är så stilig! 😀
160406b
Varför tar du kort, matte!
160406c
Ja man bara smälter….

Något som är mycket trevligt är hennes sätt att titta på mej. Älskar hundar som ”pratar” med ögonen och just nu verkar det som om jag har tre stycken. Det tittar på en och suger tag med blicken och man kan i stort sett alltid läsa vad det är de vill/frågar. Känns som man får den där lite speciella kontakten. 😀

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + fjorton =