Samträning för Ultima…

Igår var det samträning för valp/juniorerna igen. Denna gång var det jag som höll i träningen. Det mesta gick ut på att bekanta sig med miljön med andra hundar och att kunna vara lugn och skötsam. 😀

Det var även denna gång Ultima som var yngst. Två labbesyskon på 7 månader samt en 10 månaders flat kom och höll oss sällskap. Vi började lite försiktigt med att förflytta oss längs med en skogskant. Vi gick i ”oorganiserad” rad framåt och den som var längst fram stannade efter en stund och lät de andra passera. Detta fortsatte vi med tills alla hade stannat en gång.

Sedan ställde vi upp oss i en fyrkant och  två och två bytte plats med varandra och möttes på mitten. Detta gjorde vi tills alla hade mött alla och det fungerade riktigt bra. Därefter fick hundarna sitta och förarna gå runt hundarna (en och en).

Nästa övning var inkallning. Vi satte upp hundarna på rad och tre av förarna stod kvar med sin hund medan en lämnade sin hund och därefter gjorde en inkallning. Detta fortsatte tills alla gjort sin inkallning. Hundarna skötte sig riktigt bra!

Vi avslutade passet med att två ekipage stannade på linjen medan två (varannan) förare lämnade sina hundar och gjorde inkallning, en första och sedan den andra. Detta gjordes en gång till så vi kom tillbaka på linjen och så att bägge hundarna fick gå ”sist” en gång. När alla fyra hade kallats in var det vila. Vi gick tillbaka till bilarna och hundarna fick vila lite medan vi diskuterade om vi skulle göra något mera och i så fall vad.

Det blev önskemål om ett litet fältsök så så fick det bli. Lilla Ultima fick också göra ett litet fält. Hon fick sitta och titta på medan jag gick ut med dummisarna. Det blev lite frestande när jag lade ut den fjärde så då var hon tvungen att ”knalla” men hon hann aldrig hitta någon så hon fick sätta sig igen medan jag lade ut de två sista.

Det hela gick oväntat bra för att vara första fältet med dummy. Hon har ju provat ett litet med boll en gång. Hon fick lite hjälp med den sista och hon ville byta en. Dessutom droppade hon fyra av dem men de två sista kom hon in i famnen med. Jag tror att hon har lite problem med att bära dummy just nu gå grund av tandömsningen.

Jag tror att Ultima sov riktigt gott i natt.  Här kommer i alla fall en ”kavalkad” med stilfoton på lillgumman.

160525b

160525a
160525c

160525d
Jag tog några foton på mina fina flickor på morgonrundan också:

160525e
Min fina, älskade Garbo. <3
160525f
Jag tror att man kan säga att flitig liten Piga liknar sin mor i hög grad. <3
160525g
Lilla Ultima höll sig lite bakom, det är ju så gott med färskt gräs
160525h
Mums!!!

Nu laddar vi i alla fall för två dagars kursande igen… eller rättare sagt 1,5 dagar. Egentligen har jag ju inte alls tid med det men vad gör man inte för sina hundar? Nu har vi haft snickarna här som har fixat snörasskyddet så att det inte ska kunna komma isklumpar som förstör nya altantaket som de också har fixat. Dessutom har de bytt hängrännan och stuprören på baksidan och fixat en vindskiva bakom hängrännan. Den har fattats tidigare. På måndag kommer städfirman och putsar fönsterna och nästa helg har vi kennelträff för Beckasinerna och Tärnorna. Man kan kanske säga ”det rör på sig”!

Marith

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 13 =