Samträningar, datastrul och annat smått och gott.

Nu har det gått en vecka sedan sist. Det har hänt en del, mest smått men ändå… Datorn pajade så den blev jag utan några dagar och det tar lite tid innan alla program är på plats igen. Hatar när döda ting inte gör som de ska. 😉 Nu ska det mesta vara installerat och klart så nu går det göra uppdateringar  också. 😀

I tisdags var det dags för lilla Ultima att vara med på en träning tillsammans med några andra unga hundar. Det var en labbekille på 6 månader, en flattik och en labbetik som var lite äldre. Ja träna och träna… vi gjorde förstås inte så mycket. Vi började med att gå lite slalom mellan varandra och sedan sitt/stanna kvar med inkallning. Det gjorde vi en och en och vi stod kvar med hundarna medan de andra gjorde inkallningar.

Jane och Uffe (6 månaderr)
Jane och Uffe (6 månader)

Vi har ju lite problem att få till koppelträningen riktigt. Kan det bero på att vi lägger lite för lite tid på det kanske? Stanna kvar och inkallning gick alldeles utmärkt så det kan vi var nöjda med. Sitt stanna kvar tränar vi i alla situationer till vardags så det ser ut att börja finnas där. De två större hundarna gjorde även lite apportering medan Ultima var åskådare.

Rune och Anders var funkisar
Rune och Anders var funkisar

Nu stannade vi inte så länge då hon började bli lite orolig. Det var första gången hon var med på något sådant så för att inte ställa till med något så tackade vi för oss.

Henrik tittar på liksom Berth och Molly i bakgrunden...
Henrik tittar på liksom Berth och Molly i bakgrunden…
... medan Anna-Lisa och ?... skäms, kommer inte ihåg vad hennes labbe heter. :(
… medan Anna-Lisa och ?… skäms, kommer inte ihåg vad hennes labbe heter. 🙁

I torsdags upptäckte jag att hon har tappat en framtand.

160517b
”Min tand är lös, den är jättelös”

Nu idag ser jag att hon har två nya i överkäken och en ny i underkäken…

I fredags blev hon 4 månader och hon växer så det knakar. Är bara lite rädd att hon växer för fort för långa ben har hon. Så långa att när vi äntligen gick till träsket där många av våra hundar brukar ta sina första simtag, så var det antingen för lite vatten eller så har hon för långa ben eller kanske lite av båda.

Vi ska gå dit i morgon för det har regnat hela dagen idag och det ska visst regna i natt också. Förhoppningsvis är det lite mera vatten där. Försöka duger! 😀

För övrigt är det full fart på Ultima när hon  är i farten, där i mellan är hon en riktig filosof. När det är finväder är dörren öppen så hon kan gå ut och in som hon vill. Ofta sitter hon mitt i hagen och tittar och funderar och lyssnar på fåglarna.

I går var det dags för Piga  att få lite träningssällskap. Vi var 5 ekipage (+ 2 veteranhundar som fick jobba lite efteråt). Ultima var förstås också med men fick inte göra något annat än att busa med en annan valp… eller kanske junior, hon var 7 månader. Tyvärr missade jag namnet och att ta ett kort på sötnosen. De var faktiskt nästan jämnstora men jag vet inte om hon var liten eller om Ultima är stor, kanske en kombo.  Vi hade också Barbro som funktionär och Thord som åskådare.

Jens & Kasper, Lars & Valle, Piga, Mats & Aska, Anders & ? (hjälp, glömt namnet)
Jens, Lars & Valle, Piga, Mats & Aska, Anders & ? (hjälp, glömt namnet), står på linje för vattenapportering
Jens & Kasper
Jens & Kasper
Barbro skötte apportkastaren med den äran!
Barbro skötte apportkastaren med den äran!

Vi började med enkelmarkeringar på strandängarna. Det går flera diken mellan dem. I dikena växer det buskar och vi stod på tredje standängen strax bakom en buskrad och Barbro stod på första strandängen och bakom den första buskraden. Anders hund är en ung nkl-hund så han fick gå närmare när det var deras tur.

När vi markerat två omgångar där vi förflyttade oss lite längre ned mot vattnet emellan så gick vi till strandängen i mitten och körde en lång dirigering uppåt (markeringarna hade gått till vänster om oss). Efter att alla fått 2 dirigeringar var (även här fick Anders gå närmare) förflyttade vi oss upp dit dirigeringarna hade legat och körde dirigering ner till vattnet i stället. Det låg även här 2 dirigeringar till var och en. Nu tog vi den ena och sedan gick vi upp till ”campen” och fikade lite.

När alla var nöjda gick vi tillbaka och tog dirigeringarna som var kvar. Sedan gick vi ner mot stranden för markeringar. Även här var det en liten tunn buskridå (löven har ju inte kommit fullt ut ännu) och vi startade en bra bit upp på land. När det var klart så rundade vi av. Jens och hans dotter som också var med, (det var hon som hade hand om Jens sambos gula valp) skulle åka hemåt då de hade stalltjänstgöring.

Lars och Anders var kvar en stund till medan Bixa och Garbo fick några markeringar som Lars kastade. Sedan började vi packa ihop  och Anders åkte. Mats, Barbro och vi tog en fika till innan vi skulle åka hem men så kom vi på att vi kanske skulle låta hundarna få jobba på fält också. Sagt och gjort, vi slängde ut 20 dummisar på ängarna och sedan fick de jobba en och en. Nästa hund skickades när dummyn satt i mun på jobbande hunden.

En riktigt härlig dag blev det. Ingen sol men bra temperatur, trevlig stämning och duktiga hundar gör att man blir på riktigt gott humör. 😀

Idag har det varit en ”kojdag” för oss alla. Regn, regn,, regn och bara regn. Som tur är har hundarna varit lika slöa som oss och egentligen bara legat och sovit i stort sett. Till och med lilla Ultima har varit trött. Kanske fick det så mycket stimula i går så att det räckte till idag också.

160517l

160517c

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + 9 =