Sista dagarna i maj 2015

Ja nu är vi inne på sista dagen i maj. Vart tar tiden vägen? Så mycket att göra och så lite man hinner… Nåja, man får prioritera och det är heller inte så lätt. Mycket som är roligt och mycket som är nödvändigt.

Till det som är nödvändigt är förstås flickornas och min morgonrunda. Känner mej verkligen priviligierad att ha förmånen att njuta både djur och natur varje morgon. Kropp och själ får vakna på ett behagligt sätt (oftast i alla fall). igår var det riktigt bra väder, solen var på besök och det blev riktigt varmt under dagen. Morgonrundan gick lätt som en plätt.

Sundsjön låg spegelblank
Sundsjön låg spegelblank
Självklart blev det foto på flickorna i solen också.
Självklart blev det foto på flickorna i solen också.

Jag har gått och väntat på att de ska komma ihåg/upptäcka ”lilla träsket” även i år men förmodligen har vi haft så mycket för oss under promenaden så de har helt enkelt glömt bort det.

På förmiddagen åkte vi till Berit & Lars Larsson. Lars hade lovat fixa min ”handjagare”, gräsklipparen som jag ansar själva hundgåreen med. Där är det så knöligt och stenigt så det går inte klippa med något annat … eller använda en trimmer i stället men den tycker jag är lite för tung att handskas med när det är så stora ytor.

Vi passade också på att lägga upp lite övningar inför nästa söndag då det är samträning med Jämt(!)samträningsgänget. Tror att det kan blir rätt intressant.

På hemvägen fick jag tvärnita mitt i en kurva för ett par som var ute på lördagspromenade med sina två barn mitt i vägen. Hann stanna och försökte hinna få fram kameran (telefonen) men det blev en mycket dålig bild…

Tranpar med två små gulliga, (gula) ungar.
Tranpar med två små gulliga, (gula) ungar.

När vi kom hem så blev det fixat i hundgården så nu slipper de brännässlor ett tag i alla fall.

Idag var det dags för samträning i Kälarne hos Lena & Börje Blom. Morgonen började med att jag fick skura bort spya, Garbo hade tydligen ätit i sig något olämplig igår. Strax innan vi skulle åka så skulle Thord ställa bort några glas i vitrinskåpet. KRAS! För jag vet inte vilken gång i ordningen, så blev det stopp i dörrstocken mot matrummet och glasen åkte i golvet. Det blev till att städa igen men denna gång med dammsugare.

Nåja, iväg kom vi och vi var ändå framme i god tid. Det regnade mer eller mindre hela vägen dit men när vi kom fram blev det uppehåll och det höll i sig hela tiden medan vi tränade. Carina, Börjes syster, som tidigare bott här i Jämtland och varit engagerad i SSRK/JH, var på besök och det är alltid lika roligt att träffa henne. Man blir på gott humör bara man ser henne. Hon och Lena hade lagt upp lite övningar för oss så det var bara att komma till ”dukat bord”.

Vi såg t o m en blå flik av himlen
Vi såg t o m en blå flik av himlen

Härliga marker för träning, går hitta på massor så jag hoppas det inte blir sista gången vi är där.

Fina marker.
Fina marker.

Vi började med att gå ner på en av ängarna för att skicka hundarna på en dirigering till ett dike där det låg 6 dummisar. Avståndet fick vi välja själva.

Avståndet valde vi själva och här är det Lena och Anton som jobbar
Avståndet valde vi själva och här är det Lena och Anton som jobbar

Där ni ser Anton är det knappt halvvägs, dummisarna låg mellan granen ni ser till vänster och den lite krokiga björken. Det ser ut som om den krokiga björken står lite närmare än trädridån i diket men det är en synvilla. Något distraherade alla hundarna på vägen ut då alla vek till höger mitt på ängen och stannade till och ville lukta på något.

Sedan gjorde vi lite fotgående fram och tillbaka och en inkallning. Därefter blev det en förflyttning tillnästa område som var en igenväxt äng med massor av buskar, sly och björkar. Där låg det ett närsöksområde där det också fanns 6 dummisar. De två sista var knepiga att hitta. Garbo skulle gå sist men gick bet. Jag följde henne till området och jag såg att hon ”dammsög” hela området men hittade inget. Lite beröm för utfört arbete så avbröt vi utan att vi hittat någon. Tog sedan med mej Piga dit och hon gjorde likadant, ”dammsög” området och hittade två så nu ligger hon faktiskt före ”morsan” som har varit super på att hitta det som ingen annan hittat.

Vi hade även publik idag
Vi hade även publik idag

Berit och Lina Larsson, Rune, Thord och Carina satt på ”parkett. Lars står framför med ryggen mot oss och Anna-Lisa står och tittar på Lena som jobbar med närsöket.

På vägen tillbaka gjorde vi markeringar i lite halvdåld terräng. Vi som ville ha dubbelmarkering hade lyxen att få två kastare, Rune Thander och Carina Blom. Förnämligt. Rune och Anna-Lisa måste åka men vi andra gjorde även en markering med apportkastare.

När vi började packa ihop så började också regnet så vi kan verkligen säga att ”Vi hade i alla fall tur med vädret” men det där ”i alla fall” kan vi stryka och byta med ett ”också” i stället.

Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =