Socialisering och födelsedagsfirande gånger två.

Jag känner att lilla Ultimas socialisering har kommit lite på undantag under tiden som hon har haft problem med urinvägarna. Hon blir ju hela 3 månader på onsdag! Det som har varit viktigast först och främst är ju att hon ska bli bra från kisseribesvären. Nu verkar det faktiskt som om det hela har löst sig, tack och lov.

Igår firade vi flitig liten Pigas 5-års dag. Man kanske ska sluta att säga liten för numera är hon en fantastisk ”extramamma” och lektant åt Ultima. Helt otroligt vad hon hjälper mej att ta hand om den lilla.

Helt plötsligt blev flitig liten Piga stor!
Helt plötsligt blev flitig liten Piga stor!

Morgonrundan avverkades som vanligt tillsammans med Garbo och Piga och de fick bära vattenflaskorna igen. Märkligt att de faktiskt tycker att det är jättekul!

160410b

Igår gjorde vi också en tur till Östersund. Naturligtvis tar vi allt från grunden från början så innan det blev åka av så fick flickorna sitta och vänta på sin tur att hoppa in i bilen. Lilla Ultima sist och hon fick förstås hjälp.

Ultima börjar bli riktigt duktig på att vänta på sin tur...
Ultima börjar bli riktigt duktig på att vänta på sin tur…

I morse efter Garbos och Pigas morgonrunda var det Ultima som skulle få bekanta sig med skogen igen. Det har ju töat fram mer och mer barmark och det är jättespännande med alla lukter och pinnar, gräs och löv måste förstås också smakas på. Ja även gårdsgruset vill hon plocka upp så det gäller att vara med i svängarna. Livrädd att hon ska äta upp någon.

Idag testade vi inkallning med pipa i skogen. Gick faktiskt över förväntan. Full fart in! 😀

Sedan var det dags att hoppa in i bilen igen för att åka till Hissmofors och gratulera vårt näst yngsta barnbarn, Andreas, som fyller tonår på tisdag. Då ska han spela ”släktbadminton”, dubbel, med sin syster Emelie, så då är han upptagen med annat än födelsedagsbestyr.

Hans farmor och två släktingar till var där och gratulerade också
Hans farmor och två anda släktingar var där och gratulerade också
160410e
Han hade fått en rakapparat av sin farmor och Thord instruerade hur den fungerar.

Katten Chili var mer nyfiken på det än på Ultima som hon var lite misstänksam emot. Däremot var hon mindre misstänksam mot Piga och Garbo, konstigt nog.

160410f
Ultima blev pussad och ompysslad av alla som var med på Andreas kalas.

Ultima stal föreställningen lite men hon tillbringade mycket tid med Andreas så jag tror att det tycker om varandra lika mycket.

160410g
Detsamma gäller nog även för Emelie.

För övrigt skiner solen för fulla muggar just nu fast klockan är 20 i sju. Förhoppningen är ju att det är slut på det trista vädret och våren riktigt på antågande även här.

Marith

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 4 =