Soligt, blåsigt och lite klurigt idag

Det har varit några dagar då det varit fulltecknat på programmet så flickorna har varit rätt eftersatta. Idag var hela dagen vikt för dem och Lars och Berit Larsson hade bjudit in till träning.  Vi hade tittat lite och grovplanerat träningen men det blev lite ändrade planer då det blåste rätt rejält. Inte riktigt läge för vattenmarkeringar.

De som mötte upp var:

Anna-Lisa och Ivy
Anna-Lisa och Ivy
Rune och Thord förstås
Rune och Thord. Den förstnämnda var även idag en eminent kastare och Thord skötte publiksysslan.
Här är Lars & VAlle
Här är Lars & Valle
Göran & Leia
Göran & Leia.

Bakom dem står Lars gräsklippare som Thord så behändigt fick låna så han slapp gå till träningsplatsen. Service på det här stället alltså. Dessutom hade jag glömt både hamburgerbröd, salt och peppar men simsalabim så var det fixat av Berit.

Pia & Ronja & Joy
Pia & Ronja och Joy
150607a
Självklart var även Piga och Garbo med.

Vi började med ett närsök längs med strandkanten. Berit skötte om att lägga ut och det enda vi fick veta var att det i området mellan stigen och vattnet, från den lilla bäcken och fram till ängen, låg det dummisar. Antalet var max 8 och vi fick följa med hundarna längs med stigen och söka av området. Vi avgjorde själva när vi tyckte att området var genomsökt. Ingen fick se vad de andra gjorde då det hela gick ut på att kunna läsa hund och se om den jobbat igenom området ordentligt.

150607b

För min del så var jag bergsäker på att Piga hade hittat alla (antalet som Berit lade var olika för varje ekipage). För Garbos del trodde jag att hon kunde ha en kvar. Det visade sig att jag hade rätt bägge gångerna men det område som jag trodde den missade skulle finnas i var fel… Nyttig tankeställare, i alla fall för mej.

Sedan grillade vi lite. Tanken var att vi skulle göra vattenmarkeringar som nästa uppgift. Vi skulle jobba mot en ö som låg en bra bit ut i vattnet och eventuellt dirigera ut hundarna (sedan de gjort någon markering dit ut) för ett sök på ön.

vatten1
Ön. Fotot taget 2014

Det blåste riktigt rejält så tanken på vattenmarkeringar skippade vi. Det var mestadels oerfarna hundar så det skulle nog inte ha gett så mycket, bättre att spara till lugnare vatten.

Istället gick vi tillbaka upp mot gården. Tänkte först stå på ängen och sedan få markeringar i skogsområdet (kastaren en bit in) men så fick vi se att det var en rejäl backe på andra sidan stigen. Perfekt! Kastaren, Rune, ställde sig bakom backen så att vi inte kunde se honom. Sedan kastade han enkelmarkeringar, höga fina kast, men där nedslaget var dolt. Piga behövde tre försök innan hon kom underfund om hur det fungerade. Ville dra alldeles för långt liksom Garbo, som för dagen tydligen hade tankat högoktanigt bränsle för hon fixade ingen helt själv. Det fanns de som spikade dem kan jag tala om.

Efter tredje rundan körde vi en dubbel där kastaren stod vid kanten och kastade en som landade precis vid kanten och den andra nere i svackan. Detta gick betydligt bättre för flitig liten Piga. Garbo fixade den nere i svackan rätt så problemfritt. Vid den andra, som landat på kanten, drog hon med full fart förbi så hon fick en stoppsignal och söksignal så den fixade hon också. Det var bara att erkänna, idag var hon alldeles för okoncentrerad för att göra ett gott jobb.

Sedan var det dags att packa ihop och bege sig hemåt. Roligt att se de unga hundarna. Vorsthen Leia  var med på både söket och markeringarna . Dold nedslagsplats var lite för svårt så hon fick markeringar uppe på kanten istället, vilket hon fixade bra. Lilla söta Joy  skött sig alldeles utmärkt  under dagen. Hon gjorde naturligtvis inget annat jobb än höll sig tyst och lugn medan andra jobbade. Trött var hon förstås och mycket nöjd när hon kom till bilen. Hon låg så sött så jag ville ta ett foto men då reste hon på sig. Otroligt söt!

 

Joy
Joy
Jag tror nog att namnet stämmer... är nog till stor glädje för matte.
Jag tror nog att namnet stämmer… är nog till stor glädje för matte.

Nu till veckan blir det lite tufft att hinna med så mycket träning. Blir nog bara lite på morgonrundan och kanske jag kan smita iväg någon timme och låta dem bada lite. Ska vara samträning i Bispgården onsdag – torsdag men då är det fullt upp här hemma och det är ju lång väg, tar nästan 1,5 timme dit och lika lång tid tillbaka så man måste ha lite mer än en timme över. Lite synd men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.

Egentligen skulle vi ha åkt ner till Axi denna veckan också men då det är så mycket på gång den här veckan så fick vi inte ihop det. Vi ska dessutom till Örnsköldsvik på lördag då det är träning med Keith Mathews söndag-måndag. Ska verkligen bli intressant och förhoppningsvis får man med sig lite i bagaget och massor av inspiration.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 4 =