Sommaren är intensiv!

Sommar, regn, sol, ljumma vindar och många träningstillfällen för hundarna. Kan det bli bättre? Tiden går fort när man har roligt och därför har tiden inte riktigt räckt till för att uppdatera (eller beror det på prioritering? ;-).

I onsdags kväll var det samträning i Stugun/Bomsund men då hade jag inte möjlighet att vara med. Dagen var i stort sett fulltecknad men det visade sig att det fanns lite tid på eftermiddagen så det blev en tur upp till Bodtjärn och vi fick även sällskap. Finns ibland fler som kan på dagen men inte alltid på kvällen som tur är. Det blev fältjobb med dirigering till att börja med men innan det var dags för de stora fick Ultima göra sitt första fältsök.

Kan inte säga annat än hon är rätt fantastisk. Hon fick titta på när jag gick runt i området och droppade dummisar, 6 stycken. Sedan skickade jag henne och hon sökte från första steget. Snabbt och effektivt plockade hon in 5 stycken och sedan bröt jag. Garbo fick leta rätt på den sista innan vi gick därifrån.

Ultima fick titta på medan de andra hundarna jobbade. Thord var som vanligt hundvakt vilket brukar gå riktigt bra. Ultima sköter sig så det är inte så ansträngande. 😀

Avslutade med lite vattenjobb.
Avslutade med lite vattenjobb.

Det var riktigt varmt så vi avslutade med vattenjobb för det fyrbenta. Först fick lilla Ultima 3 enkla vattenmarkeringar som jag kastade själv. Lika fantastisk då eftersom hon lugnt sitter kvar tills jag sätter fram handen och ger kommando. Då går hon i vattnet lugnt och sansat men simmar riktigt fort (utan att plaska numera).

När de stora skulle jobba så var Thord hundvakt och hon satt och tittade på när vi dels sköt ut 9 ”kulor” med apportkastaren. Sedan fick hundarna turas om och hämta. Vi skickade så fort det var greppat men de hann ändå driva en bit så den sista som Garbo fick var jag lite tveksam att skicka henne på. Hon har ju inte världens kondition men hur det var så fick hon gå. Behövde inte oroa mej. När hon kom in med den så låg det en stormvält björk i vägen… Den hoppade hon smidigt över, så inte var det någon fara med orken inte.

På torsdag, dagen före midsommarafton kom Ronja och Kristina. Ronja ska vara med oss tills den 5 juli. Så trevligt att få rå om henne lite. Garbo har nog lite blandade känslor då hon har blivit flitigt uppvaktad så fort tillfälle ges.

Pusskalas!
Pusskalas!

När Ronja hade kommit gick i en extra runda i skogen så de fick ”återknyta” i frihet. Jag ville också passa på att ta ett kort för att önska glad midsommar.

Hittade en bänk i skogen som passade bra att posera på. Ronja var en aning tveksam till det jag hittade på så hon fick sitta framför istället.
Hittade en bänk i skogen som passade bra att posera på. Ronja var en aning tveksam till det jag hittade på så hon fick sitta framför istället.
Lilla Ultima blev biten av något,... Försvann på något dygn som tur var
Lilla Ultima blev biten av något,… Försvann på något dygn som tur var

Midsommarafton firade vi här hemma för oss själva. Ganska skönt då det har varit rätt mycket aktiviteter. Självklart fick flickorna sitt, bla en morgonrunda.

Här sitter alla fyra på backen ....
Här sitter alla fyra på backen men Ronja ser lite nyfiken ut, undrar kanske vad jag håller på med….
En Alien?
En Alien?

Ultima kan konsten att se nästan vacker ut på foto men hon kan då också se ut som jag vet inte vad. Tänker på ormen i den tecknade filmen Robin Hood. När han (ormen alltså) ligger i vaggan när skatten stjäls. Fattas bara nattmössan och ormtungan… 😀

Att Ultima tappar tänder är ingen hemlighet precis...
Att Ultima tappar tänder är ingen hemlighet precis…

Nästan varje dag nu så tappar hon en tand, lilla Ultima. I skrivande stund så är det en hörntand som fattas. Lite svårt att hålla bollar i munnen utan att tappa idag…

I går, söndag, var det Jämt(!)samträning i Bodsjö. Relativt stor uppslutning, 12 ekipage.

Jämt(!)samträning 26 juni 2016
Jämt(!)samträning 26 juni 2016

 

För att vara effektiva och undvika alltför stor väntan så delade vi upp oss i två grupper. En grupp  nkl  (7 ekipage) och en grupp ökl/ekl (5 ekipage). Jag fick inte riktigt grepp på vad nkl-gruppen gjorde men vi började med vattenmarkeringar över en liten tjärn. Vi stod tre på ena sidan och två på den andra och kastade åt varandra. Detta visade sig var svårare än vi trodde men skam den som ger sig. På ett eller annat sätt kom dummisarna in. Jag avslutade med en dirigering tvärs över med både Piga och Garbo (som inte fick göra något annat). Inte klockrena på något vis men de kom in.

Thord som hundvakt
Ronja var lite skeptisk över att bara sitta och titta på men det fungerade det med, härliga hund!
Ronja var lite skeptisk över att bara sitta och titta på men det fungerade det med, härliga hund!

När vi var färdiga med vattnet bytte vi plats med andra gruppen efter att vi fikat. Då körde vi enkelmarkeringar bakom en kulle med dold kastare. Sedan lade vi en dirigering på samma ställe och körde markeringar åt motsatt håll. Vi stod på linje och ena hunden fick markera, den nästa dirigera till den utlagda bakom kullen. Detta växlades tills alla fått bägge uppgifterna.

Det var riktigt varmt så när vi åkte hem så stannade jag vid ett bra badställe för hundarna och jag tror det var mycket uppskattat. Har jag haft baddräkt med så har jag nog hoppat i själv, vattnet var dessutom alldeles ljummet…

När vi kom hem var de lika trötta allihop tror jag.

Trött, tröttare, tröttast
Trött, tröttare, tröttast

I morse när vi vaknade regnade det. Det blev att ta på regnställ inför morgonrundan men som tur var slutade tills vi kom hem.

Mat innan morgonrundan
Mat innan morgonrundan

Hur som helst hade vi planerat in en resa till Östersund idag. Flickorna följde med så klart.

Här håller vi sams... rätt gott om plats trots att de är fyra... Volvo så klart!
Här håller vi sams… rätt gott om plats trots att de är fyra… Volvo så klart!
Ett mor- och dotterfoto. Nog syns det minsann
Ett mor- och dotterfoto. Nog syns det minsann!

Avslutar dagens uppdatering med en liten filmsnutt på vår ”filosof” och två som njuter av solen

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 2 =