Söndagsträning i Bensjö

I söndags hade Jämt(!)samträningsgruppen blivit inbjudna till träning i Bensjö. Vi höll till på samma ställe som förra söndagen men med lite annat upplägg. Tyvärr var det många som hoppat av (vet inte om det var oron för väderleken då det var hot om snö, eller om det var annat som kom ivägen). Hur som helst så kom Lars & Valle och Thord och jag med Piga och Garbo. Anna-Lisa hade Ivy med sig och Rune skötte rulljansen med den äran. Bra att ha en riktig kastare som sköter markeringarna.

Vi började först med att starta två och två. Då fick det ena ekipaget välja på en enkel- eller dubbelmarkering. När den fallit fick det andra ekipaget hämta en dirigering som låg åt motsatt håll vid en stor buske på en liten äng. När den var inne fick markeringshunden hämta sin/sina markeringar. Sedan fick dirigeringshunden hämta en dirigering till vid samma buske. Därefter bytte man plats och proceduren gjordes om.

När alla fixat sina uppgifter förflyttade vi oss till en annan liten äng. Mitt på ängen uppe på backen stod en vimpel. Runt den fanns det minidummisar gömda i gammalt gräs.

Las & Valle på närsök
Las & Valle på närsök

När närsöket var gjort tog vi fikapaus. Vi hade kanonväder, sol och blå himmel med lite vita moln och bara en svag vind, så pass att hundarna hade nytta av den.

En rovfågel flög över vattnet, såg ut som den bevakade kniporna som badade vid iskanten.
En rovfågel flög över vattnet, såg ut som den bevakade kniporna som badade vid iskanten.

Hundarna fick vila i bilarna medan vi gick ner till stranden och plockade fram medhavda smörgåsar och kaffe. Sånt smakar extra gott när man är ute i friska luften.

Lars och Thord lät sig väl smaka...
Lars och Thord lät sig väl smaka…
Även Rune uppskattade kaffetåren tror jag
Även Rune uppskattade kaffetåren tror jag
Anna-Lisa vid strandkanten
Anna-Lisa vid strandkanten

När vi fikat färdigt gjorde vi ett nytt träningspass. Dirigeringar låg på schemat. Anna-Lisa och Rune hade förberett 6 stycken olika platser  och det var bara att välja och vraka vilken vi ville ha. Vi stod ute på lägdan och skickade mot kanten där det fanns tre träd och tre staketstolpar. Var man stod och skickade var upp till var och en.

150426g
Garbo & Piga i passivitet efter sina dirigeringsuppgifter

När vi var nöjda med det så avslutade vi med markerinar inne på nästa lägda där det fanns gammalt långgräs och småbuskar. Inte helt lätt då även träden skymde nedslagen ibland.

Utsikt från ängen (kulle) ner mot sjön och parkeringsplatsen
Utsikt från ängen (kulle) ner mot sjön och parkeringsplatsen

Medan vi tränade fick Thord ett trevligt telefonsamtal. Ellen och Gunder skulle komma och hälsa på under eftermiddagen. Vi skulle höra av oss när vi var på väg hem. Jättekul. Länge sedan vi träffade dem nu. Jag hann faktiskt sätt ut mina ”väntande” penséer, som jag köpte för några dagar sedan men inte hunnit få ner i krukorna, innan de kom.

Så här såg de ut igår...
Så här såg de ut igår…
... men så här såg de ut i morse... Nattfrost!
… men så här såg de ut i morse… Nattfrost!

Nu ser de tack och lov ut som om de klarar sig. Tåliga blommor det där.

På morgonrundan idag bjöd Sundsjön på öppet vatten. Härligt! Några veckor tidigare än vanligt är det allt. Brukar gå upp någon vecka in i maj.

Utsikt över Sundsjön bort mot Fanbyn.
Utsikt över Sundsjön bort mot Fanbyn.

Snart blir det bad till flickornas stora glädje, men jag tror vi sparar lite. Tycker det är lite väl kallt ännu.

Idag hade jag med mej dummisar istället för bollar på morgonrundan och Garbo tänder då verkligen till när det är dummy istället för boll. För Pigas del spelar det ingen roll vad som ska hämtas, vad som helst är lika kul bara hon får hämta. De får också hjälp till att bära under rundan och det har det inget emot som tur är.

Förstår inte att det ska vara så kul att bära, men tur för mej!
Förstår inte att det ska vara så kul att bära, men tur för mej!

Nu ser vi fram mot lite samträning på onsdag. Kul att intresset finns så vi blir några stycken. Som det verkar blir vi nog 4 stycken ekipage. Kul!

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 4 =