Söndagsträning på Pingstdagen!

I går var det uruselt pingstväder, regn, hagel, sol, vedervärdig kallblåst och bara några grader varmt. Det som mötte oss idag när vi hoppade ur lopplådan var faktiskt sol och lite blåst men inget att jämföra med gårdagen. Gradtalet var väl ungefär detsamma tidigt på morgonen men det såg lovande ut när jag släppte ut flickorna för morgonkisset.

150524a
Rätt så härlig vy i tidig morgontimma.

Det blev bara en kort runda idag då det var lite att stöka med innan vi skulle iväg på träning med samträningsgruppen. Flickorna var förstås laddade och väl medvetna om att nåt var på gång.

150524b
Vad är på gång matte?

Idag var det träning i Tandsbyn hos Roland och Berit. Jag tror att Nils-Olof och Jens hade sitt finger med i spelet också.

Vi började med lite stadgeövningar. Fotgående, sitt/stanna kvar, inkallning och slalom. Sedan ställde vi, 9 förare och 10 hundar, upp på led, skott och  en kastad markering bland vinbärsbuskarna. När alla fått var sin markering fick vi turas om att stå i mitten av linjen, Nils-Olof stod bland vinbärsbuskarna och kvackade, alla koncentrerade sig framåt och kast kom bakifrån över ekipagen och in bakom första raden av vinbärsbuskarna. Alla vände helt om, föraren fick lämna sin hund, och gå åt motsatt håll från den kastade apporten. Sedan kallades hunden in, stoppades på halva vägen och uttecken för att hämta dummyn.

Som slutövning innan fikat fick alla en markering från en bumper. Oerfarna/unga hundar fick en enkel markering rakt fram och de andra en markering som gick bakom ladan och landade bakom trädet till vänster.

150524c1
Ladan med trädet till vänster. Den enklare markeringen kom till höger om ladan där man nästan kunde se nedslaget, vilket man inte gjorde på den svårare.
Här står vi i väntan på markerinarna
Här står vi i väntan på markerinarna
Lena körde Glimma (syns inte i bild) Roland, & Garmin, Lars & Valle, Madelene & Grynet stod till höger om oss
Lena körde Glimma (syns inte i bild) Roland, & Garmin, Lars & Valle, Madelene & Grynet stod till höger om oss
Till vänster om oss stod Anna-Lisa & Ivy och Camilla & Mozart.
Till vänster om oss stod Anna-Lisa & Ivy och Camilla & Mozart.
Lite bakom oss stod Lena & Anton och taggade ner lite
Lite bakom oss stod Lena & Anton och taggade ner lite
Piga & Garbo var förstås beredda för jobb...
Piga & Garbo var förstås beredda för jobb…
Rune och Thord var åskådare och såg till så att vi skötte oss
Rune och Thord var åskådare och såg till så att vi skötte oss

Efter fikat delade vi upp oss i två grupper. De mer erfarna i en grupp och de mer oerfarna i den andra. Vad de gjorde i den gruppen vet jag inte riktigt annat än att det gjorde linjetag men säkert var det en massa annat också.

Jag, Piga och Garbo, hamnade i den andra gruppen där vi hade 4  olika uppgifter vardera. Vi gick först framåt, stannade vid ”fågelljud” skott och apport från Bumper där apporten landade i ett område med tätt buskage. De flesta hade lite bekymmer då de försökte den lätta vägen och gick bakom buskaget i stället för rakt in. Problemet löstes, med eller utan hjälp av föraren och alla markeringarna kom in.

Ett annat ekipage fick välja på ett närsök mitt ute på ängen en bit bort, en lång dirigering över ängen bort mot en buskrad eller en kortare dirigering men i riktning mot markeringarna till en rad med träd vid vägen (som skulle passeras vid markeringen). Detta varvades hela tiden, markering och annan uppgift. På slutet blev det lite intensivt för mej och Piga & Garbo då vi hade två dirigeringar, två närsök och en markering kvar fördelat på dem bägge.

Precis när vi var färdiga fick jag meddelande om att vi hade fikabesök på gång så det blev en lite hastig avfärd från en givande samträning. Vädret kunde vi inte heller klaga på då det var perfekt för arbetande hundar. Jag tror solen sken rätt bra också för mina kinder känns lite varma och är lite friskt rödfärgade just nu.

Summa sumarum denna Pingsthelg är, att trots vädret blev den helt okey med dop i går och samträning idag.

Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 − 2 =