Tiden går fort när man har roligt….

Ja roligt har vi mest varje dag tack vare vår lilla kluriga Ultima. Hon är en riktig spjuver som hittar på en massa tok, snällt tok förstås, för hon är ju en riktigt härlig liten valp. Ja, liten och liten. Hon växer så det knakar tycker omgivningen. Vi ser väl kanske inte att det går lika fort men det är ju så det brukar vara.

Måndag morgon började med ett skratt. Hon försökte fånga en skalbagge…

Ja mycket tok blir det med lilla Ultima… T ex fällen tycker hon ska ligga i soffan.

Vi tränar på att gå i koppel, att lämna i hand, passivitet och inkallning. Övning ger färdighet så en bit på väg är vi med det mesta. Himla kul är det att försöka lära en glad och positiv liten Ultima. Hon är med på det mesta och hittills verkar hon lättlärd.

Hon lär sig också saker på egen tass… Nu har hon också lärt sig hur hon ska göra för att ta sig upp i Thords knä…

Härligt att sitta i husses knä ibland
Härligt att sitta i husses knä ibland
Det tycker nog husse också, men jag vet inte vad han tycker om att få en puss...
Det tycker nog husse också, men jag vet inte vad han tycker om att få en puss, han har ju lite svårt att värja sig…

Garbo har fått ta det lilla lugna och det verkar som om hältan börjar ge med sig lite. I måndags haltade hon väldeliga när vi gick lilla skogsrundan. Det är nämligen en ganska brant nedförsbacke och jag var tvungen att stanna mitt i backen för att kolla så allt var okej. Masserade benet och armbågen lite. När hon sedan började gå igen så såg det mycket bättre ut.  Det har också hållit i sig så jag undra om det var något som legat i kläm och som nu har släppt.

Piga och jag var ut en sväng på egen fot och tass i tisdags. Körde lite efter Tomi’s koncept och det kommer vi nog att fortsätta ett tag. Tror faktiskt att det kan bli riktigt bra.

För övrigt har det varit rensning av rabatter, krattning, köra undan lövhögarna som Thord krattar ihop med hjälp av gräsklipparen m m, m m. I år blev vi utan kratthjälp men det ser ut som det fixar sej ändå. Det är ju en hel del kvar men vi gör det vi hinner och resten blir det som det blir med.  Tiden räcker förstås inte till riktigt för allt som man VILL göra men idag tog jag faktiskt semester från trädgårdsjobb och tränade hund i stället.

Lena, Lars och jag körde en hel del nyttiga övningar med Valle, Anton och Piga. Vi tog god tid på oss men trots det hann vi med rätt mycket (eller kanske tack vare 😉 )

Thord håller koll liksom Piga och Valle...
Thord håller koll liksom Piga och Valle…
... Anton var inte sämre han, full koll!
… Anton var inte sämre han, full koll!

Tiden gick fort, började klockan 11 och vips så vara klockan 14 och dags att åka hem för att ge Ultima mat. Vi höll till på ängarna hemma hos Lars och Ultima, Garbo och Thord följde också med. Vädret var varmt, soligt och skönt ända tills vi slutade, då började det mulna på och blåsa och en timme senare så regnade det.

Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =