Träning… lite smått…

I veckan har vi bara tränat på egen fot och tass. Morgonrundorna har för det mesta bara varit någon inkallning… Myggen har förökat sig väldigliga. Regn och fukt och relativt varmt… mumma för dessa marodörer…

 

För övrigt har var och en av hundarna fått träning på egen hand med matte de flesta dagarna. I torsdags åkte vi till Östersund för lite proviantering och på hemvägen åkte vi till ”Toutinviken” och då var de med alla tre förstås.

Lilla Ultima fick var först ut. Jag kastade en markering  utanför vassen vilket var en helt ny upplevelse för henne. Blev faktiskt lite plask. Undrar om hon trodde att det gick att springa när det var ”gräs”?

Sedan kastade jag en ny markering utanför vassen. Jag tänkte då filma från start men det blev lite strul så skicket kom lite sent. Detta resulterade i att hon missade var dummyn fanns och hon simmade förbi och rätt långt ut. Försökte få kontakt via visselpipa vilket påvisade att träning med signaler kommer att få hög prioritet fmöver. Namnet svarade hon däremot på och vände upp så jag fick kasta en ny markering som hon genast vände och tog.

Jag tyckte att hon noterade även den först kastade när hon tog den sista så jag tog gud i hågen och skickade  på den också och ta mej sjutton fixade hon inte den. Hon är för go den lilla. Nästan varje gång vi är ute och gör något tillsammans så har jag ett leende på läpparna när vi går hem. Jag har lagt alla ambitioner, krav och höga mål på hyllan och bestämt mej för att med denna lilla solstråle ska det bara vara skoj… hon och jag. Vi får väl se vart det bär hän men hittills har vi riktigt kul, det tror jag även hon håller med om. D

När Ultima hade fått sitt var det Pigas och Garbos tur. Jag skickade ut en markering med apportkastaren till Garbo först och sedan en till Piga i och med att Garbo greppade sin. Hade tänkt att Garbo skulle få en ny innan Piga hade hunnit fram till sin men tyvärr var Piga alltför snabb (eller Garbo alltför långsam) så det blev inget av med det. Väntade tills bägge var inne och skickade ut en ny till Piga. När hon var två tredjedelar på väg så skickade jag ut en till Garbo. Piga tittade och var kanske på väg på den nya men jag talade om att det var inte den hon skulle ha, fortsätt på din…. och då gjorde hon det. Nu hann hon också nästan ifatt Garbo på hemvägen. Det märks att Garbo börjar tackla av…

Idag åkte vi upp till Bodtjärn och plockade först smultron. Tänkte att det skulle vara en passande efterrätt så här på en fredag. Jag hittade 2,5 dl något så när mogna bär och flickorna hittade säkert lika mycket. När jag böjde mej ner för att plocka, vips var Garbo där. I gengäld så tittade jag på henne och när hon hittade … vips så var jag där. 😀

160715e

Efter väl förrättat värv
Efter väl förrättat värv
160715c
Mums!

Sedan fick de apportera lite från vatten. Ultima fick börja med tre markeringar som  hon förstås fixade lätt som en plätt. När hon var klar fick hon sitta kopplad och titta på när Piga och Garbo fick jobba lite. Gjorde på samma sätt idag. Piga fick en markering och när hon nästan var framme fick Garbo en. Piga brydde sig över huvud taget inte om varken skott eller apport utan fortsatte på sin linje. Härligt! In om de i stort sett samtidigt.

Garbo kom lite före då hon fick en kort
Garbo kom lite före då hon fick en kort

Lilla Ultima satt snällt och tittade på och funderade som vanligt. Skulle vara riktigt kul att få en titt inne i hennes huvud ibland…. Hon verkar ha många funderingar, älskade lilla vän. <3

160715b

160715ff

När vi kom hem tog jag fram lite fåglar. Det blir morgondagens uppgifter hade jag tänkt.

Marith

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =