Uppladdning inför start på jaktprovet i Alfta!

En riktigt uppladdning inför Alftaprovet var planerat. Vi åkte till ”Toutinviken” för att träna lite i tjock vass… och tjock var den. Inte ens båten tog sig igenom.

160804a

Dessutom hade området med näckrosor och ”abborrgräs” både tätnat och vuxit sig större.

160804c

160804a

Även landområdet under kraftledningen hade tätnat. Stora tuvor, ljung, ris m m  så det blev en riktig test på uthållighet och kämpaglöd.

a

Marie och Plura (ja även Tobbe, Melker och Cheva förstås) var kvar och tränade med oss till lunchtid.

160804f

Lars och Valle (även Berit och Tjabo, tror jag han heter, minnet är inte vad det har varit ), mötte upp och var med under dagen.

160804g

Gustaf och Ingegerd (och Ronja, Sita och Flisan) var med då vi skulle göra sällskap ner till jaktprovet i Alfta på fredagen. Ellen, Kiska och Zorro stannade också kvar till fredagen. De skulle ta avmaskningen i Brunflo hos distriktsveterinären på eftermiddagen när vi tränat färdigt.

160804h

Vi började med markeringar i vassen. Lars och Valle redo för markering i vassen.

160804b

Det var rätt höga kanter att ta sig upp på…

Vi körde även en dirigering ut i vassen men det blåste rätt bra så vi fick fästa dummisarna i vassen så de låg kvar. Dessutom använde vi röda så att vi skulle ha en chans att se var de var någonstans.

Sedan fick de jobba på ett fält där de stod och såg på när det kastades ut. Tungjobbat då det dels fanns i vattnet på de tungsumna området och dels på det tuviga och risiga området.

Valle och Kiska fick börja.

160804j

När Marie och Tobben åkte hem tog vi lunchpaus.

160804k

Vi gjorde också dubbelmarkering två och två där de fick ta var sin i den tungsumna delen.

Lilla Ultima fick också en markering i den delen vilket hon fixade med bravur. Sedan fick Garbo en dubbel ensam som jag själv kastade ut. Under tiden fick Ultima sitta okopplad och titta på. Fixade hon också galant. Satt bara och tittade på. Hon är allt bra härlig. Ligger och sover och sitter och tittar på resten av tiden. Tyst och utan att knota.

160804l

Ibland har hon ju sällskap förstås

160804d

Garbogumman är väl lite sur över att inte vara nr 1 längre men hon fínner sig även hon.

160804i

Vi fick ju nöjet att njuta av Kiska som är så otroligt lik Garbo både utseendemässigt och hur hon rör sig och jobbar. Nästan lite spöklikt. Så härligt att få tillfälle att se henne ”in action” i så många dagar. Jätteduktig!

Lika trevligt att få träffa Plura även om det inte blev riktigt lika många dagar men vi kan konstatera att de tre Garbobarnen skötte sina uppgifter riktigt bra under veckan.

På fredag morgon körde vi ett litet pass här hemma på gården, i övrigt var det vila inför lördag och söndagens prov i Alfta. Vid lunchtid tog vi adjö att Ellen och Kiska som begav sig hemåt mot Norge och Trondheim. Ingegerd, Gustaf och vi åkte tillsammans ner till Ånge där vi stannade och åt lunch. Sedan skildes vi på oss då Ingegerd och Gustaf skulle in till Bollnäs och vi tänkte testa genvägen från Järvsö ner mot Edsbyn och Knåda där vi återförenades med Marie och Tobben. Vi fick bo i deras husvagn och hade bara 20 minuter till provplatsen. Suveränt snällt! Dessutom bjöd de på middag både fredag och lördag trots att de hade fullt upp med att jobba som funktionär på provet i Alfta.

I morgon kommer det en uppdatering från provet i Alfta som måste var Sveriges roligaste B-prov. Förträfflig provledning, roligt och upplagt med en känsla av riktig jakt. Duktiga funktionärer och en stämning som inte går att beskriva. Man klarar inte av att vara nervös och spänd då det händer saker hela tiden och stämningen är lättsam och skämtsam. Helt outstanding! Jag tror att ingen kan kopiera provet då det nog krävs denna personkemi mellan funktionärer och provledning för att få det att fungera så perfekt!

Kommer som sagt var mera i morgon! /Marith

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =