060426 I skogen kan det hända mycket!

Nu när snön minskar med raketfart så får jag följa matte på lite skogspromenader på dagarna. Där finns det mycket intressanta saker att lukta på. Idag var jag tvungen att stanna för och tänka efter lite och jag reste nog raggen också sa matte. Strax innan vi kom till stigen som vi brukar gå, hade det gått en häst så det luktade konstigt och jag konstaterade att jag har aldrig känt den doften förut.

För övrigt brukar jag få apportera lite ibland när vi är ute och går. Idag tyckte matte att jag utvecklas mycket bra för jag har börjat fatta vad det är jag ska göra när matte kastar dummyn och den försvinner i lingonriset. Jag har hittat den förut också men idag sa matte att jag verkligen var koncenterad på att hitta den. Jag använder ögonen bara för att ta ut riktning och ungefär hur långt ut den landar, matte är en urusel kastare så det blir ju inte så långt för hon står bredvid mej när hon kastar, ännu så länge. När jag är i området så tittar jag inte efter den utan använder näsan och det tycker matte om.

060426 I skogen kan det hända mycket!

I dag ville matte testa hur duktig jag är att stanna kvar också så när vi hämtade posten satte hon ner mej vid vägen och gick själv över och hämtade den och gissa vem som fick en godis när hon kom tillbaka?

Matte säger att jag är nog en riktig tänkare jag, för idag när jag skulle ut och pinka så regnade det. Det har jag aldrig varit med om förut. Snöat har det ju gjort men inte regnat, så jag var tvungen att sätta mej på bron och fundera i två minuter innan jag gav mej i kast med denna upplevelse. När jag kom till husknuten så hände något konstigt med mitt huvud. Det tog en stund innan jag förstod att det våta som rann utefter mina öron kom uppifrån och matte skrattade åt mej när jag ruskade på mej och skuttade därifrån.

Nej nu ska jag snart få följa med ut i skogen igen för husse och matte ska ut och träna de andra hundarna lite. Få se om jag kan titta på och lära mej något jag också. Vi hörs/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + nitton =