061210 Pysselhelg

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

I helgen hade matte och husse lovat barnbarnen Cassandra och Melinda att få sova över här. Deras mamma och pappa skulle följa med jobbet och äta julbord m m. Hur det var så blev husse och matte bjudna på Robert Wells show på Frösön på lördagen men då hade de ju redan lovat vara barnvakt. Robert Wells tillhör både husses och mattes favoriter så det kändes lite surt sa matte men det är bara att bita i det sura äpplet och suga i sig. I stället blev det julpyssel både lördag eftermiddag och söndag förmiddag. Vi fick vara i hundgården medan de pysslade för det kanske inte blev så bra pyssel om vi var med tyckte husse.

Pyssel

Här pysslas det för fullt!

På söndag eftermiddag åkte vi ut och tränade lite och vi bestämde båda två att i dag skulle vi vara riktigt duktiga så husse och matte blev glad igen. Och tänk……. de blev de! Jag, Garbo fick börja och det första som hände var några stadgeövningar. Husse kastade en dummy och jag skulle sitta kvar medan matte hämtade. Nu kunde jag inte hålla mej riktigt på varken den första eller andra men som tur är, är jag väldigt lyhörd så när matte säger nej så blir det tvärstopp och jag kommer genast tillbaka. När jag hade suttit kvar på rätt sätt på tre kast var det dags för ett riktigt markeringsjobb. Vi förflyttade oss en bra bit ut på en äng och husse kastade mot en liten "holme", sammanlagt tre gånger och matte och jag förflyttade oss bakåt så den sista var säkert ca 60 meter. Det gick kanon! Sedan fick jag göra tre linjetagningar som också fungerade precis som det var tänkt. På slutet gjorde vi också några inkallnings- och stoppövningar. Summa sumarum var matte helnöjd.

För mej, Greta gick det också väldigt bra. Jag fick göra lika som Garbo och jag hade visserligen en "tjuvstart" på stadgeövningen och har väl inte kommit lika långt som Garbo vid linjetag men det som husse blev så väldigt glad över var avlämningarna. En enda landade på backen och det var husses fel lika mycket som mitt. Husse tycker det är riktigt roligt att träna med mej nu när han ser att det ger väldigt bra resultat. Jag hoppas det blir snöfritt ett bra tag till så vi får fortsätta, nu när det går så bra.

Hur som helst så lyckades vi bägge i våra föresatser att göra husse och matte glada. Ha det bra ni oxså/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tretton =