061215 Stadsbesök

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

I dag fick vi följa med in till Östersund och handla julklappar. Ja, följa med och följa med. Vi fick minsann sitta i bilen den mesta av tiden då husse och matte var in på Barnens Hus, blomsterhandel och diverse andra ställen som de rände på. Men så till sist…. då fick vi följa med när de skulle titta på utbudet som fanns på toget. En julkärve blev det men något annat intressant fanns visst inte.

Däremot fick vi följa med på ett par gågator och vi skötte oss riktigt bra. Enda incidententen för mej, Greta, var att på en gågata var det väldigt lite folk och husse och matte stannade till för att resonera om vart de skulle gå. Då hörde jag ilsket klapprande steg bakom mej men som kom närmare och närmare. Jag reste naturligtvis raggen, vände mej om och voffade till. Man vill väl skrämmas och tala om att hit kommer du inte. Då sa husse sitt och jag var ju tvungen att lyda. Då åkte ju raggen ner också, jag kan inte göra två saker samtidigt. Jag fick också tillfälle att se den som kom men jag tyckte inte om det. Hon, för det var en hon, gick förbi och till slut rundade hon hörnet och försvann men jag kunde ju inte låta bli att säga ett litet, tyst, voff precis när hon försvann. Hon hade ju egentligen inget där att göra tycker jag.

I övrigt lät det som husse och matte var ganska nöjda med oss. Vi gick fot, mycket bra där det var mycket med folk och trångt om utrymme, lite sämre där vi det var lugnare. Vi gick förbi en hel del hundar och faktiskt, vi skötte oss bättre än många av dem vi mötte. De ville nog gärna skälla lite på oss och någon drog i kopplet så han fick hosta. Vi fick också sitta passiva hos matte när husse gick in på två ställen för att försöka få tag på nya grejor till rakapparaten. Flera "tvåbeningar" stannade och tyckte att vi var jättesöta och jätteduktiga. Jag, Garbo, klev faktiskt upp ett par gånger men då sa matte till på skarpen och naturligtvis lyder jag genast och fick lite beröm för det också.

Att det hela var ganska så intressant går inte att komma ifrån. Ibland gick huvudena som "vindflöjlar" sa matte, för det var så mycket att titta på och för att inte tala om ……. alla dessa dofter! Det gick ju inte att läsa "posten" som vi ville för det hann vi inte med men kul var det och vi gör gärna om det igen. Ha en trevlig tredje advent/Greta & Garbo

3 reaktioner på ”061215 Stadsbesök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =