060705 Varmt och skönt

Greta2 Greta berättar:

Vi har fått ta det ganska lugnt nu när det har varit så varmt. Vi orkar inte ens busa som vi brukar. Ytterdörren står öppen men när matte går in går också vi in men matte säger att vi får inte klaga på värmen för alternativet är inte så bra. Regn, rusk och kyla har vi haft nog av. 

I förrgår fick jag göra mitt första fält. Jag fick sitta och titta på när matte lade ut det och husse stod bredvid mej och såg till så jag inte fösökte smita iväg. Ivrig är jag och jag kan inte riktigt låta bli att "knorra" lite men både husse och matte tyckte att jag jobbade riktigt bra. Matte hade lagt ut fem stycken dummisar och jag fick hämta tre. Jag tror nog att jag förstår vad jag ska göra och jag tycker det är riktigt, riktigt kul.

I går var vi vid en tjärn och jag fick apportera när det kastades från båt igen. Det var branta kanter så det var jättejobbigt att ta sig upp när jag hade hämtat dummisen. Den första tappade jag i vattnet när jag försökte ta mej upp men då flyttade husse startplatsen så nästa gång gick det mycket bättre. Jag fick längre och längre avstånd så när jag hade hämtat min tredje var jag riktigt trött.

Nej nu vill Garbo också ha ordet./Greta

Garbo2 Garbo berättar:

Nu har jag tappat nästan alla framtänder men i förrgår hade jag besvär av en av de två sista hörntänderna. Jag fick göra ett "dolt" sök för första gången. Matte tyckte jag jobbade mycket målmedvetet och intensivt men det var när jag skulle apportera som tanden gav sig till känna. Jag höll dummisarna slarvigt och matte fick heller inte alla i handen. När jag fick göra en lite knepig markering, i uppförsbacke, så lade jag ner dummisen vid mattes fötter och började äta gräs men matte sa inte så mycket. Hon trodde att det brodde på tänderna och när matte tittade igenom min mun i går morse, upptäckte hon att hörntanden var lös och hade vikit in sig. Då fick jag en morot att tugga på men det hjälpte inte så matte tog tag i tanden och drog ut den och tänk……. det var riktigt skönt att bli av med den.

I går när vi  var ute och tränade fick jag tre vattenmarkeringar och då gick det mycket bättre. Jag höll i dummisarna riktigt och lämnade av i handen som jag brukar. Jag fick ganska långa markeringar men det var inga problem för det är ju så skönt att simma. Lite svårt att ta mej upp från vattnet hade jag men jag kämpade och lyckades ta mej upp för kanten utan att strula med dummisen och matte var jättenöjd. Men det är tröttsamt att simma så det var ganska skönt att gå till bilen och vila lite medan Atte och Kråka och Tickan fick jobba en stund.

Nej nu ska jag passa på att vila lite igen för Greta har följt husse på jobbet så nu är det så lugnt och skönt./Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =