060711 Order från matte

Greta & Garbo 06 Greta & Garbo berättar:

I dag fick vi order från matte att berätta lite om några av våra stadge- och passivitetsövningar som vi brukar göra. Hon säger att våra uppfödare kanske tror att vi bara får apportera men vi gör ju mycket annat också. I dag t ex fick vi gå i koppel samtidigt bägge två här hemma på gården. Vi gick i cirklar där vi växlade om att gå först, vi gick bredvid varandra och till sist så fick vi mötas. Så mycket störningar var det förstås inte, bara grannarnas ungar som sparkade boll och en och annan som var ute och gick på stora vägen en liten bit därifrån men det är svårt nog ändå tycker vi.

Vi fick avsluta med att turas om att sitta passiv bredvid husse/matte och husse/matte kastade dummy i en cirkel runt oss. Jag, Greta, hade väl liiiiite svårare att sitta stilla, husse fick säga nej några gånger. För mej, Garbo, var det lite lättare. Jag rörde bara på mej när matte gick och hämtade dummisarna, men inte för att springa och ta dem utan bara för att kunna se bättre vad matte gjorde. När allt var klart och jag fick röra mig som jag ville så måste jag naturligtvis undersöka om hon kanske hade glömt någon. Taskigt nog så hade hon hittat alla. Synd!

Vi fick även följa med när det stora hundarna skulle ut och träna men då fick vi bara ut och rasta oss. Annars fick vi så lov att sitta i bilen för det regnade hela tiden.Trist, det var bara att lägga sig och sova en stund, men det är ganska skönt också för det smattrar så rogivande på taket när det regnar.

Föresten så är vi i onåd igen. I går eftermiddag när vi fick vara ute på gården en stund så såg matte att vi hade gått ut på vägen. Nu är det slut på friheten sa matte , ni vet ju att ni inte får gå dit! Hmmm, vi som  trodde att det bara gällde när husse eller matte är med. Det är mycket att hålla reda på……. Vi hörs/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 1 =