060717 Övergiven?

Greta & Garbo 06 Greta & Garbo berättar

Under torsdagen så fick vi följa matte till hundgården och bekanta oss lite med den. Hon visade hur hundluckan in till hundrummet fungerade och Tickan visade hur den fungerade när vi skulle ut. Det var både spännande och skoj. På kvällen hade husse och matte brått och de stökade och packade och ordnade en massa saker för de och Atte och Kråka skulle åka på Lag-SM. Oss hade de minsann inte särskilt mycket tid för så vi såg att nu var det något på gång.

Det blev en ganska sen middag för dem och husse skulle duka bort men han hade lite bråttom, som sagt var, så han ställde resterna av kycklingen på diskbänken, frestande nära kanten………. Vi kunde ju inte låta bli, de förstår ni väl? Matte kom farande när hon hörde tallriken åkte i golvet men Tickan och vi hade munnen full med kyckling och kycklingben. Oss hann hon med (typiskt!) och grävde ut kycklingbitar ur munnen på oss. De var lite stora bitar och de var ju också ben med så de var inte så lätta att svälja hela, men vi försökte! Tickan hon hann svälja ett lår hon så hon fick ju ändå något i magen till skillnad från oss.

Hur som helst så övergav dom oss på fredagen men Maud och hennes famlij kom och var hundvakt hela helgen åt oss och Tickan. Hon kallade mej, Greta, för "ravlapp" för jag tycker om att sitta i hennes knä och överhuvud taget vara i närheten av henne. Hon lärde oss också att vara i hundgården själva en stund varje dag och det enda problemet var att vi ogärna vill gå därifrån. Tickan fick lite problem med att "gå på toa" på lördag eftermiddag men med lite matolja i maten så ordnade sig. Så går det när man sväljer hela ben, lät matte hälsa via telefon.

På söndag kväll kom äntligen husse, matte, Atte och Kråka hem igen och ordningen blev återställd. Det är jätteskoj när det finns barn här som busar med oss men det känns ändå väldigt tryggt när hela vår egna flock är samlad. /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + ett =