060612 Oj, oj, oj, oj, oj….. vilken vecka!

Greta o Garbo berättar:

I veckan har vi fått följa husse och matte ner till Axi fäbodar och där hände det mycket. Vi fick naturligtvis bo i husvagn och det var premiär för mej, Greta, men det var riktigt kul. Vi fick också träffa masssssssor med folk och andra hundar. Alla var snälla och vi fick uppmärksamhet från alla. Kan man ha det bättre?

Under måndagen fick vi ta det ganska lugnt och acklimatisera oss med allt och alla men på tisdagen kom Dalarnas Lag-SM lag och hade träning och jag, Garbo fick träffa min mamma, pappa och en av mina brörder, Whitethorn Moor. Tyvärr fick matte bara med brorsan på bild.

Whitethorn Moor

Garbos bror Whitethorn Moor

onsdag var det Axi Cup men inte för oss. I stället passade vi på att apportera vilt för första gången. Vi fick apportera både kråka, kanin, kaja och skata och det var inte något märkvärdigt med det. Det gick galant, och kul var det. Jag, Garbo, passade på att stjäla en redan inapporterad kanin senare på dagen som jag i full fart sprang hem till matte med. Det här med apportering – det är skoj det!

Greta vilt    Garbo vilt 

Gretas och Garbos första apportering av kråka                         

På torsdagen åkte vi till ett ställe som heter Kvarnjärn. Där fanns det många små öar och det var spännande. Det fanns även näckrosblad i vattnet och vi försökta att ta dem utan att hoppa i men rätt som det var så sa det bara plums och vi gjorde ett riktig bottennapp med en ofrivillig störtdykning och då måste vi ju försöka simma lite också men det värsta var ju att försöka ta sig upp. Det var en himla stor kant och inte fick man något sparktag med bakbenen inte, det var bara att försöka kravla sig upp. Matte stod bara och tog kort på oss så vi fick ingen hjälp där heller men det är klart, vi blev riktigt duktiga på att ta oss upp och vi upptäckte också att det var ganska skönt i vattnet och inte alls farligt.

Öar       Garbo dyker

Näckrosblad var spännande men ibland var det svårt att ta sig upp …….

Garbo simmar

……. och då kändes det långt mellan öarna
                                       

Till slut tog husse båten och rodde efter strandkanten och jag, Garbo, är ju rätt så modig och nyfiken så jag följde efter genom att hoppa mellan öarna. Men när husse rodde utåt vattnet då måste jag ju ge mej i och simma och tänk…… det var riktigt skönt.

Båt    Garbo simmar

                    Husse ror ut med båten                                   Garbo följer efter – den lilla,lilla pricken

Senare på dagen så fick vi varsin gång åka båt till ett ställe som var lite grundare och även jag, Greta, simmade. Husse kastade ut en apport (två gånger) och naturligtvis så hämtade jag den till honom. Husse var nog ganska glad när vi åkte där ifrån för jag var riktigt duktig att simma och plaskade ingenting.

Även jag, Garbo, fick åka båt till samma ställe och jag fick också apportera från vattnet och det gick skit fint. Jag blir ju lite ivrig när det är en apport ute så jag plaskade lite när jag simmade ut, men det kommer att bli bättre när jag blir van säger matte. Hon är ju också lite besvärlig förstås, så vi gick runt en annan liten tjärn när vi skulle tillbaka. Där var det bara tvärdjupt vid kanten och naturligtvis så måste hon ju kasta en dummy där också. Och vad gör en liten lydig snäll flicka? Jo, hämtar den förstås.

Efter denna händelserika vecka var det skönt att komma hem. Vi sov som stockar hela natten i natt, borta bra men hemma bäst./Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + nitton =