060628 Det rullar på….

Garbo2 Garbo berättar:

Det rullar på med inlärningen säger matte. I måndags fick jag och Greta prova på att apportera när man kastade från båt. Det gick jättebra och husse tycker att jag ser ut som en torped när jag plöjer genom vattnet för fort går det för jag simmar väldigt kraftfullt. Lite svårare än på land är det att sitta kvar tills matte säger att jag får gå men jag tror att jag har fått kläm på det också. Men …. det är ju så skitkul att simma så lite svårt är det.

I går fick jag prova ett fält på dummys igen. Det har jag också fått kläm på säger både husse och matte. De tyckte att jag jobbade jätttebra, sökte verkligen och följde upp vittringar och har fattat vad matte menar när hon säger sök. Det som är lite problem just nu är att jag håller på att tappa hörntänderna och då gör det lite ont att bära dummisarna riktigt. Matte säger att det blir snart bättre och jag hoppas att hon har rätt och det brukar hon ju för det mesta ha.

För övrigt så brukar matte och jag ha lite fyr för oss ute på gården när Greta följer husse på jobbet ett par timmar på morgonen. Vi brukar träna stoppsignal men det är lite svårt för matte vill att jag ska vara en bit ifrån när hon blåser men när det är något på gång så har jag svårt att lämna hennes fötter. Vi brukar också träna mycket enkla linjetag och det går jättebra än så länge. Något som inte är så kul är när vi tränar att gå fot. Om vi är ensamma och matte håller en dummy i handen och jag slipper kopplet, ja då går det bra. Det går väl skapligt med koppel också men det är inte lika kul. Däremot när vi är ute med andra tycker jag det är pest och pina. Jag är rätt så nyfiken av mej så jag vill gärna iväg och undersöka saker och ting men det går väl framåt det också tycker matte.

Mina sår på kinderna är nästan läkta nu. Det blev ju våteksem av det hela men med Ahlsolsprit och kalkpasta så läkte det fort. Hoppas jag slipper sånt i fortsättningen. Nej nu ska jag lämna ordet till Greta en stund. /Garbo

Greta2 Greta berättar:

Liksom Garbo fick även jag prova att apportera när man kastade från båt. Jag blir väldigt ivrig och kan inte vara riktigt tyst men jag vet ju att jag inte får hämta förrän jag är tyst och det går bättre och bättre men just det är väldigt svårt för mej. Matte tycker jag är en mycket duktig simmare, fort men mycket sansat och målmedvetet. Det jag tror husse är mest nöjd med är att jag kommer rakt in och lämnar i hand.

I går fick jag prova markeringar i terräng och där matte kastade. Det blev nog lite kaos i mitt huvud för det var väldigt svårt. Den första hittade jag inte, var lite kort sa husse och då hjälpte matte mej lite och då blev jag lite förvirrad och visste inte riktigt att det var husse som skulle ha den så jag fösökte lämna den till matte i stället. Då gjorde vi om det två gånger till och den sista blev helt perfekt så nu slutar vi, sa husse. Typiskt när man har fått kläm på det hela så blir det slut på det roliga. Hmmm…. man kanske ska strula till det lite så får man jobba längre. Tja, jag får se hur jag gör nästa gång.

För övrigt så blev matte lite sur på mej i måndags. Hon hade lagt på en matta i hallen för att testa om vi kunde låta bli att tugga på den. Garbo klarade det ju naturligtvis galant men jag som har tänder som kliar så förbaskat kunde inte låta bli. O jösses vad den var skön att bita på. Mycket bättre än en "tuggmutt" eller ett tuggben. Trots allt tror jag att matte förlät mej för hon muttrade något om att "det var tur att jag tog en gammal matta som ändå skulle slängas". Nej nu ska jag se om jag kan få igång Garbo på lite bus, känner mej lite rastlös för idag regnar det så vi har inte fått varit ut och "rallat" som vi brukar.Vi hörs./Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 12 =