060501 Phu…. vilken pärs

Nu har jag upptäkt att livet inte är så enkelt, och det har matte också fått göra. Husse och matte skulle ner till Järvsö och hålla kurs under helgen och vi hundar skulle också få följa med. Vi skulle åka ner på fredag eftermiddag men jag inledde torsdag natt med att få blåskatarr. Matte fick inte sova mer än totalt 3,5 timmar den natten. Jag måste få gå ut och pinka och det kändes inte som jag var färdig hur mycket jag än pinkade. Kl 8 på morgonen ringde matte veterinären och vi skulle få komma halv två, då vi egentligen skulle ha åkt. Under tiden skulle matte försöka ta ett kissprov och det var inte så lätt. Så fort matte kom med burken så slutade jag och hoppade undan. Skulle du kunna pinka när någon var så närgången?

Nåja, efter många försök så var jag så kissnödig att jag inte kunde hålla mej så då fick hon sitt prov. När vi kom till veterinären så gjorde hon något test och sedan skulle hon göra en odling (kan man odla pink?). Det såg inte ut att vara några konstigheter utan bara vanlig urinvägsinfektion så jag fick lite medecin som jag fick ta med detsamma och sedan åkte vi. Jag somnade gott i bilen och sov lugnt, tyst och stilla under färden men för säkerhets skull så stannade husse bilen för en kisspaus. Tyvärr hade jag kissat på mej under sömnen så det blev till att byta fäll i min koja och sedan fick jag tvätta av mej lite när vi kom fram.

Under natten fick vi sova i husvagn. Det var första gången för mej och lite spännande var det allt, men jag fick sova i mattes säng så det kändes jättebra. Medecinen hade nog börjat att verka för jag vaknade inte en enda gång men matte väckte mej två gånger och husse en gång så jag fick ut och pinka under natten men då var det bara en pink och sedan var det bra. Jätteskönt, för både mej och matte.

På söndagen åkte vi till Alfta och hämta Greta, äntligen! Hur det gick låter jag Greta få berätta.

/Garbo 

Hej på er! Det här är Greta som berättar. När jag lämnade mamma Lystra och mina övriga syskon på lördagen fick jag följa med min bror Kuben hem. Det var jätteskoj för jag fick även träffa pappa Volle. På söndagen kom min "rätta" familj och hämtade mej. Jag fick sitta i min nya mattes knä under resan hem för bilen var full av andra hundar som jag skulle få träffa när vi kom hem. Jag var lite orolig av och till. Det var svårt att hitta en bekväm ställning och solen lyste genom fönstret så det blev ganska varmt. Jag fick ut och få lite luft och lätta på trycket ett par gånger så det gick ändå ganska bra. När vi kom hem så fick jag först träffa Garbo. Hon var mycket större än mej men jag ville visa att jag är ganska tuff så jag skällde ut henne och gick till anfall. Hon svarade och klev över mej och visade att det var hon som var den dominanta. Efter att vi hållit på ett tag så insåg jag att vi kanske ska ta och samsas så vi gav varandra en puss när vi kom in.

Puss

När Garbo och jag blivit bekanta med varandra så fick jag träffa de övriga hundarna i flocken men den enda som hälsade mej välkommen var Kråka. Hon luktade länge på mej och till slut sa hon: Du verkar vara helt okej för mej. Tickan, Garbos bästa kompis, hon ville inte alls veta av mej, hon fräste så snart jag kom i närheten och det gjorde även Atte. Nu har jag ju ett väl utvecklat socialt hundspråk så jag agerar på ett sådan sätt så jag slipper bli åthutad ordentligt. Bara jag nu kommer ihåg det när jag blir ivrig också men jag ska försöka så gott jag kan.

Husse säger att tiden går fort och att vi valpar växer otroligt, både fysiskt och mentalt, på kort tid. Garbo är ju ca en och en halv månad äldre och har hunnit växa och lära sig en hel del redan. Jag hoppas att de kommer i håg det också för jag har mycket att lära innan jag förstår lika mycket som Garbo. Husse tog en bild så ni kan se hur stor skillnad det är på oss. De tycker att jag är stor också, väger redan 6 kg (Garbo 10,5) och de flesta som träffat mej kallar mej lite skämtsamt för feta Greta …… märkligt. 

Profiler

Natten var lugn men jag väckte husse två gånger för att gå ut och kissa. De större hundarna var lite mer oroliga och stökade en hel del men vi sov i alla falla till halv sju innan vi gick upp och fick mat. Nej nu ska Garbo och jag få gå ut och busa en liten stund. Vi hör av oss när vi har något mer att berätta.

/Greta  Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =