060502 Oj, oj, oj…. de e mycke nu!

Greta Greta berättar:

Igår hade vi en lugn dag. Husse och matte var ganska trötta så vi var bara hemma och jag fick göra mej riktigt hemmastadd. Jag anpassar mej riktigt bra säger husse. De stora hundarna accepterar mej även om ingen är intresserad av att leka men då har jag ju Garbo som ställer upp i nästan alla lägen. Natten var lugn och jag vaknade klockan fyra så husse tog ut mej så jag fick pinka, sedan somnade vi om och sov till klockan sex. Fantastiskt tyckte husse!

Idag har husse lånat en bur som passar i bilen så Garbo och jag kan vara tillsammans. Våra små "kojor" har vi bara på nätterna för annars får vi inte rum i bilen. Det gäller att packa på rätt sätt säger matte och ni kan ju själva se hur det blev.

Bilen 1Bilen2
Jag och Garbo sitter i buren längst till vänster, Atte och Tickan till höger och Kråka har fått en plats i baksätet, ganska fullt eller hur?

Garbo och jag fick inviga buren idag när husse och matte åkte till Östersund för att köpa hundmat och kompostgaller för att göra en liten hage till oss ute på tomten. Jag försökte att få igång Garbo för att busa lite men hon ville inte. Hon har ju fått lite mera resvana än mej så det hjälpte inte hur jag än bar mej åt. Då tänkte jag att husse och matte skulle få höra min sångröst så kanske de var intersserade att komma och leka med mej. Jag sjöng i falsett, staccato (stavas det så?) men det hjälpte inte, inte ens när jag ylade lite. Efter fyra mil gav jag upp och insåg att det kanske var bäst om man lade sej ner och sov en stund.

När vi kom hem och husse äntligen kom…. då sov jag som en stock. Jag låg på rygg och jäste sa husse. Ska det va så ska de va riktigt tycker jag. På eftermiddagen när vi ätit var det dags för nästa tur men det ska Garbo få berätta om./Tjolahopp Greta

64127-1  Garbo berättar:

Husse och matte skulle ut och träna lite med de stora hundarna och då fick naturligtvis även jag och Greta följa med. Hela dagen hade det varit lite blåsig men solig men när vi skulle ut till skogen så småregnade det så klart. Greta och jag fick stanna i bilen medan de andra fick träna lite. Sedan fick vi ut och springa lite i naturen.


Skogen 1Skogen 2

När vi sprungit omkring och undersökt det mesta så fick Greta gå in i bilen och jag fick stanna kvar ute. Matte tänkte att vi skulle kolla hur väl apporteringen fungerade när vi inte var helt ensamma hon och jag. Efteråt tyckte matte att det var synd att hon inte sagt till husse att ta lite kort. Det var nog tur det sa husse, jag hade nog glömt att ta något och bara stått och gapat. Kan man tro att han var lite imponerad? Matte var i alla fall helnöjd.

Nej nu nu är det dags för Greta och mej att gå ut och rasta oss lite. Vi hörs/Garbo 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =